A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Bláthys diák a műegyetemi kémia versenyen

A BME által szervezett országos kémia verseny 4. helyezettje a tatai Bláthy Ottó Szakközépiskola diákja

2011 az ENSZ határozata alapján a Kémia Nemzetközi Éve volt. Ennek kapcsán a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki karán működő Szent-Györgyi Albert Szakkollégium országos kémiaversenyt szervezett középiskolások és nem vegyészkaros egyetemisták számára.

 A verseny a 2011/12-es tanév első félévében zajlott és tíz fordulóból állt.

A feladatok a kémia világából származó érdekességek köré épültek, céljuk az volt, hogy a versenyzők megoldásuk során saját munkájuk árán olyan tudásra tegyenek szert, amely több, mint amit egy tankönyvben megtalálhatnak. A feladatok egy részénél az interneten, könyvtárakban, ill. cégeknél kellett a megoldás után kutatni, mások megoldásához alapos gondolkodásra volt szükség, míg olyan feladatok is voltak, melyekhez kísérletezni kellett a háztartásban található kellékek segítségével. A január végén lezárult versenyen 691 középiskolás és 30 egyetemista indult. Eredményhirdetésre 2012. február 3-án a Budapesti Műszaki Egyetem CH épületében került sor, ahova már csak a legeredményesebb versenyzők kaptak meghívást, köztük iskolánk 9/ A osztályos diákja: Frank Martin is , aki az értékes 4. helyet szerezte meg.

Martin felkészítő tanárnője Musza Kornélia.

A helyezés értékét növeli, hogy Martin 9. osztályosként érte el eredményét és az első helyezettől mindössze másfél ponttal maradt le. Értékes díjait professzor Dr. Pokol György dékán úr, a BKE Oktatási Bizottságának elnöke és a Szakkollégium képviselői kezéből és gratulációjával vehette át, majd a legeredményesebbekkel együtt őt is beszélgetésre invitálták abban a reményben, hogy egyszer talán majd a kar hallgatói között üdvözölhetik.