A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Demokráciajáték az Országházban a Tatai Református Gimnázium részvételével

"Demokráciajáték az Országházban" címmel rendezvénysorozat indul. A játék első alkalommal 2012. március 1-jén, csütörtökön 10.30 órakor az Országház Felsőházi üléstermében. A rendezvény résztvevőit köszönti Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A játékban résztvevő iskolák: Arany János Általános Iskola és Gimnázium, Budapest, XII. ker.,  ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, Budapest, VIII. ker., Tatai Református Gimnázium, Tata , Budapesti Ward Mária Gimnázium, Budapest, V. ker.

 

A program célja az Országgyűlés törvényalkotó munkájának modellezésével aktivizálni, bevonni a diákokat a képviselők munkájának megismerésébe. Programunk távlati céja, hogy felkeltsük a diákok érdeklődését a közélet iránt: merjenek véleményt nyilvánítani és kulturált párbeszédet folytatni az őket érintő témákról.

A program előzetes felkészülést, aktív hozzáállást kíván, melynek során a diákok csoportmunka keretében bővíthetik kommunikációs és érveléstechnikai ismereteiket. A programban a képviselők szerepében közvetlenül tapasztalhatják meg a diákok az országgyűlési munkát: részt vesznek egy bizottsági ülés, egy plenáris ülés és egy frakcióülés modellezésében, valamint kipróbálják a Felsőházi ülésterem szavazórendszerét, majd a program végeztével sajtótájékoztatót is tartanak.