A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A bláthysok felejthetetlen szalagavatója

A Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a Magyary Zoltán Művelődési Központban tartotta szalagavatóját, amelyen zsúfolásig megtelt a színházterem. A Bláthy-középiskolában összesen 11 végzős osztály van a mostani tanévben. Ebből hatot lehetett látni a színpadon, ugyanis öt osztály (110 diák) diákjai azért nem ünnepelhették az eseményt, mert ők ezen már néhány évvel ezelőtt átestek. Vagy a Bláthyban, vagy valamelyik másik középiskolában.

 

Van közte olyan osztály, melynek diákjai már szakmával rendelkezve érettségire készülnek a Bláthyban, a többiek pedig érettségivel a zsebükben csak szakmát tanulnak nálunk – tudtuk meg az ünnepség előtt Hadarics Erikától, az oktatási intézmény iskolatitkárától.

– Szeretnénk tiszta, jó szívvel, egy metaforával köszönteni benneteket. Engedjétek hozzám jönni a szavakat, hogy az ünnepelteknek a jövő könnyű álmot ígérjen. Bevallom, elfogult vagyok, mint ahogy minden mostani, itteni ünnepelttel elfogult viszonyban vannak az ünneplők. Ti a mieink vagytok, kicsit belőlünk valók. Ezért a Ti szárnyalásotok a miénk is – emelte ki ünnepi beszédében Pozsgay Zoltán, az oktatási intézmény igazgatója.

 

A művelődési központ színpadán hat osztály mintegy 130 diákja volt részese a szalagavatónak. Felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak, ők és hozzátartozóik is, akik lehettek volna többen is, ám a színházterem befogadó képessége behatárolt, így egy-egy diák csak 4-5 szerettjét hívhatta meg élete egyik legnagyobb, meghatározó eseményére. Érdekesség, hogy a helyhiány miatt két menetben tartották az egyébként színpompás szalagavatót. Először négy osztály 65 diákja, majd a két másik osztály 65 tanulója állt a színpadon, hogy feltűzzék ruhájuk gallérjára a becses emléknek számító szalagot. Az ünnepi műsorról is feltétlenül szólni kell. Különösen a ragyogóan koreografált táncok arattak nagy sikert.

 

Belügyi felvételi

Az élet nem áll meg, már a jövőt tervezik az oktatási intézményben. Ennek szellemében az iskola belügyi szakára jelentkező tanulók részére március 7-én (szerdán) és 8-án (csütörtökön) délután felvételi vizsgát tartanak a Bláthy-középiskolában. A felvételire testnevelés felszerelést kell vinniük a diákoknak.