A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Október 1-jén Mikoviny-emléktúra!

A Zöld Sziget Kör Egyesület várja az evezést kedvelőket az ÁLTAL-ÉR Tata - Dunaalmás között, 1747-ben Mikoviny Sámuel által tervezett és építtetett szakaszán, 2011. október 1-jén szombaton megrendezésre kerülő: Mikoviny Sámuel emlékének megőrzésére szervezett XVI. ÁLTAL-ÉR Vízitúrán történő részvételre! A vízi-túrán 1300 Ft/fő a nevezési díj. A nevezésnél kitöltött és leadott, aláírt nevezési lap ellenében bárki részt vehet. Túrakenuval, kajakkal, vagy bármilyen vízi járművel, melyen a célig meg tudja oldani a lejutást! Mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező, 14 év felett ajánlott! A veszélyes szakaszoknál segítők biztosítják a lejutást, valamint a www.zszk.hu honlapon közzétett térképekkel segítjük a tájékozódást. Érdemes a Google-Earth-ön, a http://maps.google.hu/ oldalon a műholdképeket megtekinteni.

 

 

A nevezési díj magában foglalja a következőket: - Nevezési és regisztrációs díjat, - 1 db emblémás póló díját, - Oklevelet, - Vendégmarasztaló babgulyást Dunaalmáson Az ebéd a regisztrációnál kapott karszalaggal érvényes, egy adagra szól, és ha esetlegesen elfogy, akkor minden esetben visszafizetjük az árát. Ha marad, akkor természetesen lehet repetázni!

 

Figyelmeztetjük azokat, akik most jönnek először, hogy a kb. 13 km-es vízi túráinkon a résztvevők közül néhányan borulni szoktak! Potenciális veszélyhelyek: A vasúti híd és az 1-es út alatti betonozott szakasz, Barcza duzzasztó, zsilipek, műtárgyak a térképen jelzett helyeken! (Száraz ruháról és vízhatlan hordóról kéretik gondoskodni!) A nagy mennyiségű alkoholfogyasztás befolyásolja a teherbíró képességet és veszélyes lehet az evezés során! Mértékkel fogyasszuk, vigyázzunk a magunk és mások testi épségére!

 

FIGYELEM: Az Által-ér mederrekonstrukciós munkálatai miatt a cél a tavalyi évtől a 10-es útnál lévő zsilip előtti gátszakasz! (JPG képen jelölve) Kérünk mindenkit az óvatos kikötésre!!! Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán!!

 

A XVI. Mikoviny Sámuel Általér Vízitúra Programja: TALÁLKOZÁS: 2011. október 1-jén (szombaton) 8:00-tól Tatán, a Berta Malomnál, itt történik a regisztráció! Akik vízi járművüket már előző nap a helyszínre kívánják szállítani, azok a Berta Malom kertjébe betárolhatják azokat. 800 – 1100 Regisztráció 900 Ünnepélyes megnyitó 915-től Vízre szállás 1100-től érkezés Dunaalmásra, ahol a Révalmási Tutajosok „Vendégmarasztaló – babgulyással” várják a résztvevőket. A beérkezés után az ebédosztásnál folyamatosan történik az Emléklapok átadása!

 

További információ: Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, Oláh András 06-20-596-48-80, vagy 06-30-549-2006, zoldszigetkor@gmail.com, www.zszk.hu