A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Vállalkozó szellemű befektetőt vár a Fényes-fürdő

 

Tata egyik különlegessége a Fényes-fürdő, jelenlegi állapotában azonban nem elég vonzó. Az önkormányzat saját üzletrészét értékesítené, de csakis befektetőt vár vevőként. Nem akármit kínál a város! A különleges természeti adottságok párosulnak azzal, hogy a hely nincs messze a történelmi belvárostól, az Öreg-tó és a vár is csupán egy ugrás, a gyorsforgalmi utak elérése alig perceket vesz igénybe. Mégis nyugalom és zavartalanság vár arra, aki ezt szeretné, ha a Fényes-fürdőre ellátogat.

 

 

Mostanság csöndes a Fényes-fürdő, csak a szauna körül élénkül meg az élet délután négy után. Mögötte a katonai medence szolid párában úszik, a víz felszínén a mélyről felszökő buborékok rajzolnak mozgó köröket. Amikor kinn mínuszok röpködnek, a medence vize akkor is 23 fokos. Horváthy Lóránt alpolgármester bizonyítékul belemártja a kezét a langyos vízbe, s sorolja a Fényes fürdő kincseit.

 

- Karsztforrás, természetvédelmi terület, kemping, sportpályák, horgásztó, játszótér, s 50-60 különböző nagyságú épület, köztük szálláshelyek – mondja kapásból. Persze ahogy nézelődünk, szemet szúr a (nyáron is) használhatatlan csúszda, s az egész épített környezet „szocreál” kopottsága. Elavultak mind, pénz és felújítás után kiáltanak. Bár a nyári zöldben másként fest minden. S a természeti szépségek, a különleges források, a páratlan helyszín - nos, ezt sokan elfogadnák a magukénak!

 

- Körtefás forrástó, sarki forrás, erdei forrás – ezt már Palánkai-Molnár Csilla kemping vezető, környezetvédelmi agrármérnök fűzi hozzá az alpolgármester szavaihoz. Csupa különleges természeti tünemény gazdagítja a Fényest – És törnek fel az újabb források, amelyeknek nevet kell adnunk – mutatja a szakember. A vízimadarakat a múlt héten csodálta meg egy óvodai csoport, az enyhületben előmerészkedtek a békák. Az önkormányzat bízik benne, hogy a meghirdetett pályázatra érkezik befektető, amelyik az üzletrész birtoklásáért cserébe épít, fejleszt, felújít. A belső területen kívül 15 hektárnyi szabad tér áll rendelkezésre, a beépíthetőség tíz százalék fölötti.

 

- Mi csak az önkormányzat támogatásával tudjuk elindítani a strandszezont, szívesen működnénk együtt olyan jelentkezővel, aki ugyanazt a szépséget és lehetőséget látja a Fényesben, mint mi, s van hozzá tőkéje is – foglalja össze a lényeget Huszár Anett, a Fényes Fürdő Kft. ügyvezetője. Tavaly is igyekeztek családbarát programokkal kedveskedni a látogatóknak, idén, a család évében még inkább törekszenek rá. Tata azt reméli, a kissé kopott gyöngyöt segítenek kifényesíteni.