A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Beköltöztek a Fényes lakóparkba az első lakók

Átadták a tatai Fényes lakópark első huszonnégy lakását, amely a holland beruházó tervei szerint kétszázra nő a többéves építkezési program végére. Az avatáson megjelent Michl József polgármester sok leendő lakót kívánt az építtetőknek, akiket a város természeti szépségei ragadták meg, midőn helyszínt választottak a sorházak elkészítéséhez.

 

A Fényes fasori lakópark ugyanakkor alig kőhajításnyira fekszik a várostól, s szolgáltatásaitól. A két holland tulajdonos magyarul köszöntötte a megjelenteket, s az első lakókat, akik birtokba vették a meleg, mediterrán jellegű színekkel festett házak otthonait. Michl József polgármester elmondta, hogy teljes egészében vállalkozói befektetéssel valósul meg a Fényes lakópark, amelyben számos félkész ház áll. A gazdasági válság nem akasztotta meg a beruházást, de feltétlenül lelassította, ismerte el Marco Hop és Ramon Loeffen, a Maram Invest Kft két ügyvezető igazgatója.

 

A különleges természeti környezetben fekvő lakópark tervei, az engedélyeztetés tovább tartott a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele miatt. A védett agófűnek nem esett bántódása, a szigorúan védett növények alkotta részt elkerítették az építők. A helyszín kiválasztásakor több szempont vezérelte a beruházókat. A Fényes fasor ideális fekvése révén kielégíti a kisvárosi tulajdonságokat igénylő vevőket: a város központjában található a területről , minden városi szolgáltatás gyorsan elérhető akár gyalogosan is, s fák, növények ölelik körbe az épületeket.

 

A talajnedvesség miatt speciális alapozással készültek a házak, cölöpökre, s kiemelt földhalomra emelték a két-háromszintesnél épületeket. A több év alatt fokozatosan megvalósuló építkezés végére kétszáz lakás készül el, ígérték a tulajdonosok. A tizennégy társasházban összesen 192 lakást alakítanak ki, valamint egy három- és egy ötlakásos sorház is épül. Az avatás alkalmával a 44-65 négyzetméteres lakásokat is bemutatták, amelyek a mai igényeknek megfelelő kényelmi berendezéseket is tartalmazzák.