A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Köszönetvendégség a Szent Gergely Lakóotthonban

A szokatlan cím fedi az igazságot! A Tatabánya-Környe Ipari Parkban idén tavasszal a termelést megkezdő fecskendőgyár egymillió forintot adományozott az Esőemberekért Egyesület által működtetett Fürdő utcai Szent Gergely Lakóotthonnak. Köszönetképpen egy kis esti beszélgetésre hívták a lakóotthonosok Vecsernyés Csaba igazgatót és munkatársait. Schenk Lászlóné egyesületi elnök, az otthon megteremtője meginvitálta Horváthy Lóránt tatai alpolgármestert az oldott hangulatú találkozóra.

 

 

A Szent Gergely lakóotthonban autista és értelmi sérült felnőtt fiatalok élnek, akik példaértékű gondozásban részesülnek. Az értelmileg akadályozott lakók önálló lakrészt mondhatnak a magukénak, az életben való eligazodásban őket segítők pedig nem csupán ellátják és támogatják a fiatalokat, hanem folyamatosan tanítják, fejlesztik, minden idejüket hasznosan kitöltik. A szeretet, az elfogadás és a munkára nevelés mellett az alkotás örömét is megismertetik velük: rajzolnak, festenek, énekelnek, zenélnek, a maguk képességei szerint, amelyek fejleszthetők.

 

Horváthy Lóránt alpolgármester a munkahelyekről váltott szót Vecsernyés Csabával. Noha nem a tatai ipari parkban létesült a gyár, innen is járnak dolgozni a fecskendőgyártó üzembe. Jelenleg 110 fő a létszám, jövőre megduplázódik, három év múlva 450-en embert foglalkoztatnak a terveik szerint. Az alpolgármester üdvözölte a tiszta és környezetbarát üzemet, s elmondta: Tatán is szívesen fogadják a hasonló jellegű cégeket, magasan kvalifikált munkaerő áll rendelkezésre a városban és közvetlen környékén - ezt alátámasztják a statisztikák is.

 

A lakóotthonosok is bemutatkoztak, s megmutatták az aszaló műhelyüket. Tata csemegéje néven készítenek aszalványokból, mézből, dióból illetve saját főzésű lekvárból egyszerű, mégis jellegzetes csomagolásban kínált finomságokat, amelyeket karácsony előtt többen keresnek. Aszalt gyümölcsöket külön is árusítanak, de a lényeg az, hogy a fiatalok maguk is részt vesznek a munkában, az otthon fenntartását szolgáló termelő tevékenységben. Végül a fiatalok, a segítők és a szülők vacsorára invitálták a vendégeket, akik közös asztalhoz ültek a Szent Gergely Lakóotthon lakóival.