A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Dr. Kálmán Attilát a köztársasági elnök tüntette ki október 23-a alkalmából

A köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozta: több évtizedes pedagógusi és iskolavezetői munkájáért, az egyházak társadalmi szerepének elismertetése érdekében végzett tevékenységéért Dr. Kálmán Attilának, a Dunántúli Református Egyházkerület volt főgondnokának, a Zsinat egykori világi elnökének, a Tatai Református Gimnázium igazgatójának.

 

 

"Nekünk most nagy szükségünk van arra, hogy erősek legyünk, ne sodródjunk tovább tehetetlenül, átlépjük önmagunk árnyékát, higgyünk egy erős Magyarországban. 1956-ban sikerült!" - mondta ünnepi beszédében Schmitt Pál köztársasági elnök a parlamentben, az állami kitüntetések átadása előtt elmondott ünnepi beszédében. "Az utcára vonuló munkások, egyetemisták erősebbnek bizonyultak egy fegyverekkel fenntartott, gyilkos diktatúránál. Most csak a kicsinyhitűséget, a bizalmatlanságot, a reménytelenséget kell legyűrnünk. Veszélyes ellenfelek, de legyőzhetők. Nekünk menni fog." - fogalmazott a köztársasági elnök.

 

A kitüntetettekhez szólva úgy fogalmazott: "nagy tisztelettel kérem Önöket: legyenek ennek a nemzetnek továbbra is lelki, szellemi erőforrásai! " Az esti ünnepségen a Magyar Köztársaság elnöke - a miniszterelnök előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatának kitüntetését adományozta világszerte nagyra becsült sportolói pályafutása, edzői-nevelői tevékenysége, példaértékű életútja elismeréseként Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnoknak vízilabdázónak, edzőnek, a Nemzet Sportolójának.

(www.mon.hu)