A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hamarosan elkészül a várost kikerülő Eszterházy körút

A tatai ipari parkba megérkezett dr. Völner Pál államtitkárt stílszerűen „megutaztatta” Michl József tatai polgármester a 80 százalékban kész Eszterházy körúton, a képviselőkkel és az ipari parkot működtető Barina Kft. ügyvezetőjével, Fekete Gyulával egyetemben. Az 1200 méter hosszú út az ipari terület és az M1-es autópálya közötti szakaszon vezeti át a kamionokat, nagy teherjárműveket, a város terhelése nélkül.

Porzott az út, s rázkódtak az autókban ülők, míg végighaladtak az úttükrön, amely nevével ellentétben még nem sima, de pontosan érzékelhető volt, miért is épül meg a szakasz. Az ipari parkba be- és kimenő kocsik, főként a nagytestű kamionok nem igazán kívánatosak a városban, de a megfelelő méretű pari létesítmények azok. A Tata jellegéhez igazodó kisebb vállalkozások szívesen látottak, ez az ára a fejlődésnek, az iparűzési adóbevételeknek és a több munkahelynek.

 

Több éves előkészítés után az idén tavasszal kezdődött meg az 1200 méteres út építése, amelyhez az ipari park működtetője és fejlesztője, a Barina Kft.pályázott a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) uniós támogatásáért. Az elnyert 197 millió forint révén 80 százalékban megvalósult az út, amely jelenleg Tata legnagyobb közútfejlesztési projektje. Az alapműveket elhelyezték, készül a járda, a közvilágítás, a kerékpárút kiépítése. A leglátványosabb munkafázis, az aszfaltozás október első napjaiban várható, tájékoztatott Fekete Gyula ügyvezető.