A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Nem fognak fázni a Kőkútiban sem

A már jól ismert energiaracionalizálási projekt egyik legnagyobb beruházása volt a Kőkúti Általános Iskola felújítása. A munkálatokkal már a nyáron elkészült a kivitelező, az ünnepélyes átadást a napokban tartották az intézmény tornatermében.

 

Az előzményeket Mürkl Levente, az önkormányzat környezetvédelmi és energetikai referense ismertette. Elmondta, hogy a Kőkúti Általános Iskolát 1983-ban építették, a kivitelező az akkori KOMÉP volt. Hogy milyen is volt az iskola régen, azt Mürkl Levente is megtapasztalta diákként, négy évig járt ide.

Az épület lapos tetejű, hőtechnikailag rendkívül kedvezőtlen kialakítású, előre gyártott vasbeton pillérváz szerkezetű, rendkívül nagy üvegfelületekkel. A tető-felülvilágítók egyrétegű üveggel készültek eredetileg, itt az igen jelentős légveszteség szinte kifűthetetlenné tette az épületegyüttest. A projekt teljes költsége 164 millió forint volt. Ebből támogatás 79 millió forint (48%), a fennmaradó 85 millió forintot Tata Város Önkormányzata finanszírozta saját költségvetéséből.

A „Komplex energiaracionalizálás Tata általános iskoláiban és óvodáiban” elnevezésű projektnek köszönhetően tehát megvalósult az intézményben a külső homlokzati hőszigetelés, a födém szigetelése, a nyílászárók cseréje és a fűtésrekonstrukció.

A megújult iskolát örömmel adta át a gyermekeknek Michl József polgármester, országgyűlési képviselő és Kőhalmi Zoltán igazgató.

- Gyerekek, ez a szép épület nektek nincs ingyen – mondta humorosan a polgármester. Ígérjétek meg, hogy ezért mindegyikőtök javít a tanulmányi eredményén! Megígéritek? A válasz sok-sok igen volt. Kőhalmi Zoltán igazgató felidézte a korábbi kellemetlen tapasztalatokat, amikor a zárt ablakok mellett lebegő függönyöket és a beázásokat. Arra kérte kollégáit, a hősugárzókat tegyék a raktárba, mert nem lesz már rájuk szükség.

A projektet koordináló ügyintézőknek és a polgármesternek pedig egy-egy munkavédelmi sisakot ajándékozott. Az ünnepséget az iskolások zengő éneke zárta. Izsáki Zsuzsanna