A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kertvárosban parkosítottak

A kertvárosiak nagy örömére a napokban átadták a lakóknak a Deák Ferenc utca 18/B épület előtti szépen rendezett közterületet. A tömbház külseje már korábban felújításon esett át, most pedig körülötte aszfaltoztak, parkosítottak a Tatai Városgazda Kft. munkatársai.

 

A területet Horváthy Lóránt alpolgármester adta át, aki egyben a kertvárosi körzet önkormányzati képviselője is. - Szerencsésen találkozott az itt lakók érdeke és az az anyagi lehetőség, ami rendelkezésre állt. A lakókkal egyeztetve történt ez a kis fejlesztés, ami példaértékűnek mondható. Ez a felújítás teljes mértékben egyezik a Magyary-tervben megfogalmazott célkitűzésekkel: az ilyen jellegű tömbházas beépítésű területeket próbáljuk kicsit jobban beilleszteni a városi „szövetbe”. Ez itt kiválóan megvalósult – nyilatkozta Horváthy Lóránt.

Az itt lakók igen igényesek a környezetükre, van olyan is, aki a tömb előtt egy sövényt ápol, nyír folyamatosan.

- Gyönyörű lett, hosszú évek óta szerettük volna rendbe tetetni. A lehetőségeinkhez mérten mi is próbáltuk szebbé tenni a ház előtti részt, de önkormányzati segítséggel lett igazán szép – mondta Szebeni Tiborné.

 

A kellemes környezet fenntartása a jövőben a lakók feladata lesz, természetesen az önkormányzat és a Tatai Városgazda Kft. segít, amiben tud.