A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Pillanatképek az Eötvösből – az elmúlt tíz év könyv alakban

Megjelent az Eötvös József Gimnázium elmúlt egy évtizedét bemutató könyv, mely fotókkal gazdagon illusztrálva villantja fel a nagy hagyományokkal rendelkező intézmény életének mozzanatait.

 

A kötetben - melynek szerkesztésében Csúzyné Harasztosi Julianna igazgató helyettes oroszlánrészt vállalt - természetesen az évkönyvek sajátosságainak megfelelő táblázatok, névsorok, kimutatások is fellelhetők, ám emellett a tanárok és diákok írásai is megjelennek. Bevezető tanulmányát az elmúlt tíz évben igazgatóként tevékenykedő Katona Márta írta, melyben az időszakban történt változásokról és ezek hatásairól számol be.

A tanárok és a diákok írásai között is megtalálhatók a tárgyilagos, illetve saját élményeken alapuló elbeszélések. Emlékeznek elhunyt tanárokra, kitüntetésekre, sport- és kulturális eredményekre is. Amerikai és alkmaari tanárok írásai mellett egy hivatásos újságíró, az országosan ismert Schäffer Erzsébet is megnyilatkozik tatai tapasztalatairól.

Alkalmazkodva a kor elvárásaihoz számos színes fénykép adja vissza azt a  csalhatatlan Eötvös-hangulatot, melyet minden idejáró diák és tanár magáénak érez. Katona Márta szerint a hatalmas kohéziós erő az, amely különlegessé teszi a gimnázium légkörét, s természetesen a klasszikus értékek, követelmények mellett az emberiesség a meghatározó. Az új igazgató, Barsi Éva maga is Eötvös-diák volt, s felejthetetlen élményeket őriz. Úgy véli, ez az intézmény még arra is képes, hogy a lázadó kamaszt megszelídítse, aki aztán évtizedek múltán is örömmel tekint vissza egykori középiskolájára.

 

A könyvben, - mely megvásárolható a gimnázium portáján, - a volt, jelenlegi és jövőbeni eötvösös diákok és az érdeklődők valamennyien találhatnak kedvükre valót