A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Közlemény a megyei Eötvös József Gimnázium ügyében

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat intézményátszervezéssel kapcsolatos intézkedése, az esetleges fenntartóváltás nem Tata polgármesterének hatáskörébe és illetékességébe tartozik. A gimnáziummal kapcsolatban hivatalos állásfoglalást kért a megyei közgyűlés elnöke Tata Város Képviselő-testületétől.

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete ezért megvizsgálja az Eötvös József Gimnázium és Kollégium fenntartói joga átvételének pénzügyi, gazdasági és jogi lehetőségeit, hiszen 1996 óta Tata Város Önkormányzata - az akkori képviselő-testület és Kerti Katalin polgármester döntése következtében - nem fenntartója az Eötvös József Gimnázium és Kollégium közoktatási intézménynek.
A város polgármestere hivatalos levélben fordult Tatai - Tóth András országgyűlési képviselőhöz, hogy adjon tájékoztatást a kialakult helyzet lehetséges orvoslásáról.
(Az ezzel kapcsolatos levelet >>>ITT<<< olvashatja.)
A Tatán élő, a megye által fenntartott gimnázium tanulóinak érdekében a város vezetése mindent megtesz a jövőben is, ezért részletes szakmai anyag készül a kialakult helyzet megoldására. A bizottsági és testületi állásfoglalást megelőzve minden érintett szakmai és érdekvédelmi közösség (iskolaszék, közalkalmazotti tanács, pedagógus szakszervezet, diákönkormányzat) véleményét a polgármester kikéri.