A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Befejezéshez közeledik a nagymúltú Jávorka-iskola megújítása

 

A napokban befejeződik a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium új épületszárnyának kivitelezése. A műszaki átadás–átvételi eljárás végeztével, illetve a jogerős használatba vételi engedély beszerzését követően az új tantermekben tanulhatnak a diákok.

 

A Magyar Állam és az Európai Unió együttes támogatása: 245 millió 324 ezer 275 forint, amelyhez a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 100,6 millió forint saját forrással járul hozzá.

A projekt keretében megépült új épületszárnyban kilenc új tanterem, egy fejlesztő terem, a könyvtár és kiszolgáló helyiségek kaptak helyet, az oktatási célra nem alkalmas, de kényszerűségből tantermekként használt régi mezőgazdasági színeket elbontják. Az új helyiségek alkalmasak az igényes informatikai infrastruktúra oktatási célú alkalmazására. A beszerzendő új bútorzat megfelel a modern oktatás variálhatósági és alkalmazhatósági követelményeinek. Megújul a zöld felület, akadálymentessé válik az udvar.