A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Házat bontottak a tatai amerikai focisták

A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület amerikai futballistái Mátrai Tibor szakosztályvezető irányításával csatlakoztak Michl József  KDNP-s képviselő „Egy település egy család” programfelhívásához. Ezúttal nem építettek, hanem bontottak, a dunaszentmiklósi Hermann család házhelyén a fölösleges épületeket.

 

A tatai amerikai focisták a sikeres bajnoki szereplés után ismét hallattak magukról. Most nem a pályán bizonyítottak, hanem megmutatták, hogy a sporton kívül is összetartó ez a társaság, segítőkész
 

– Szinte az elsők között csatlakoztunk Michl József országgyűlési képviselő „Egy település egy család” programfelhívásához, amely a Dunaszentmiklóson, a megcsúszott löszfal következtében teljesen lakhatatlanná vált Hermann család házának újjáépítését segíti – hangsúlyozta Mátrai Tibor. – Az első felkérés augusztus első napján érkezett, a dunaszentmiklósi Petőfi Sándor utcában az újonnan épülő Hermann lakóház helyének kialakítására. Tizenkét játékosunkkal bontottuk le azt a melléképületsort, amelynek a helyén felhúzzák rövidesen az új házat.
   

Mátrai Tibor lelkes csapata az újra felhasználható építési anyagokat is kiválogatták. Egymást ugratva, fiatalos lendülettel végezték a focisták a kemény munkát. A hangulathoz hozzájárult Hermanné Schmidt Mónika által készített, lila hagymás zsíros kenyere, és Hermann Sándor kútban hűtött, hosszúlépésre nyújtott bora is.
 
 

– A munka végeztével csapatom tagjaival megbeszéltük Mónikával, hogy bármikor, ha  szükség lesz ránk, jövünk és segítünk. A Mustangok kétkezi munkájára bármikor számíthatnak – mondta fellelkesülten Mátrai Tibor.