A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Gyermekfilharmónia Tatát is meghódította - köszönet a szállásadóknak

A székelyföldi Szentegyháza Hargita megyében Székelyudvarhely és Csíkszereda között félúton helyezkedik el. Innen indult útjára a Gyermekfilharmónia együttes, mely 1983-as létrejötte óta meghódította nemcsak Románia és Magyarország, hanem Európa számos városát is.

 

Tatán is bemutatkozott a száztagú, székely népviseletben éneklő kórus, valamint negyven tagú zenekara Haáz Sándor zenetanár vezetésével. A várudvaron felcsendülő melódiák között Bach, Mozart, Händel művei mellett magyar népdalok is elhangzottak.

A gyermekhang és a kísérő zene különös összhangja egyedi hangulatot teremtett, s hangosítás nélkül is kitűnően szólt a muzsika.

A Gyermekfilharmónia együttesre sok tatai volt kíváncsi, de még Budapestről, Sopronból és Komáromból is érkeztek érdeklődők, hogy megtekintsék Haáz Sándor csapatát. Az együttesbe már 8-9 évesek is bekerülhetnek, ha szeretnek énekelni, s addig maradhatnak, míg gyermeknek érzik magukat. Szentegyházán nincs zeneiskola, a fiatalok zenetudásukat a faluban működő Tanulók Házában szerzik.

 

A három busszal érkező csoportot tatai és környékbeli családok szállásolták el. Segítségüket Michl József polgármester Tata Város Önkormányzata nevében szívből köszöni.