A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hernádi László közel került tízedik összetett bajnoki címéhez

Egyhónapos szünet után ismét rajthoz állt Hernádi László a hegyi gyorsasági autózás közép-európai bajnokságában. A tatai fiú okos versenyzéssel, meggyőző fölénnyel végzett az élen, ezzel összetettben már harminc ponttal vezet a horvát Drotar előtt.

 

A tatai gyorsasági hegyi autóversenyző ismét győzni tudott, a boszniai Cazinban rendezett FIA közép-európai bajnokság nyolcadik futama után toronymagasan vezet a sorozatban. A Mitsubishi Lancer EVO VIII-assal száguldó Hernádi a cazini pályán inkább a technikára, mint a gyorsaságra építve ismételte meg tavalyi győzelmét.

– A négykilométeres szakaszon szinte alig volt ötödikben a váltóm, hiszen az éles kanyarok, a technikás vonalvezetés miatt többnyire második és harmadik fokozatban kellett vezetnem az autót – értékelt hazaérkezése után a zsinórban tizedik Zónatrófea összetett győzelmére készülő Hernádi, aki hozzáfűzte még, hogy a változékony időjárás megint kifoghatott volna rajta, ám amit veszített az esős pályán, azt behozta a kanyarokban. Hernádi végül hatalmas fölénnyel nyerte a versenyt két helyi autós előtt.

– A következő futamon,a szlovákiai Vrsokban is szeretnék az élen végezni, és tovább növelni az esélyt az összetett győzelemre, ami zsinórban a tizedik összetett bajnoki címem lehet – tekintett előre a Tatai Aréna SE büszkesége.