A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Bekerített játszóteret építenek a Juniorka Óvoda közelében

Borsó Tibor önkormányzati képviselő közös gondolkodásra invitálta a Juniorka óvoda környékén lakókat. A város a költségvetésében tízmillió forintot hagyott jóvá játszótér építésre, az első körben hatmillió forint jut az óvoda és az emeletes házak közötti szabad területre. Itt valamikor már volt játszótér, de tönkrement, s a megrongálódott játékszereket elszállították. A korszerű új játszóhelyet kerítéssel tervezik.

 

Az új játszótér az európai uniós szabvány szerint készül, a biztonságos talaj kialakítása, s a védelem miatt a kerítés gyorsan elviszi az első hallásra nagynak tűnő összeget. 

 
- Két lépcsőben valósítjuk meg a teljes tervet – magyarázza a képviselő, s Gerlai Tamás környezetvédelmi referens rajzait mutatja a leendő játékokról.  A Juniorka udvara is szép, tágas, csupa zöld, de a köztéri játszótér az óvodán kívüli időben nyújtana igényes terepet a kisgyerekeknek. Sajnos, a kutyásoktól, s a telepen tucatszám kóborló macskáktól meg kell óvni a homokozót, a füvet, a helyet, ahol a kicsik kúsznak-másznak. S a vandál nagykorúak, kamaszok miatt is többen aggódnak, az éjszakába nyúló labdapuffogtatásra a képviselőnek is panaszkodnak. Az állatokat a többség szereti, csak össze kellene szednie a gazdiknak a kutyapiszkot, szögezik le.

 

A mobil vécéről is szó esik, s érdekes információt tudhatunk meg: nem jó ötlet. Ahol kihelyezték, onnan már el is szállították. Kézmosóhely, ivókút szerepel a tervekben, ülőalkalmatosságok a szülőknek, s zárt szemetes. A helyszínen körben emeletes házak állnak, de nem túlzsúfoltan, rengeteg a zöld. Fák, árnyat adók, sok fű, kevés beton, szinte körbeöleli a lakónegyed beépített része a helyet. Az első ütemben elkészül az ütéscsillapító burkolat, s a hat elemből álló impozáns eszközöket egy központi elem uralja. A klasszikus hinta, mászóka, mozgásra, játékra csábító, s ügyességet fejlesztő darabok szakemberek fejében születtek meg, kipróbált készségfejlesztő tárgyak egyben.