A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Testvéróvoda kerestetik

A gerlingeni „Freunde Für Tata” egyesület (Tata Barátainak Egyesülete) néhány képviselője támogató szándékkal kereste fel a tatai polgármestert, Michl Józsefet. Az egyesület elnöke, Thomas Bleicher elmondta, hogy látogatásuk célja többek között az, hogy a gerlingeni és a tatai óvodák egymásra találjanak. Szeretnék, ha a náluk működő 10 intézmény mindegyike megtalálná a párját Tatán és viszont, hogy a két város között az együttműködés még gyümölcsözőbb legyen, s már a legkisebbek is megismerkedjenek egymással.

Thomas Bleicher arról is beszámolt, hogy Gerlingenben a tíz óvodából öt önkormányzati fenntartású, négy egyházi, és egy Montessori-elven működik. Manapság nagy gondot okoz az a kötelezettség, hogy a tartományban a három év alatti gyermekeket is kötelesek az óvodák felvenni, ez az egész rendszer átalakítását vonja maga után.

 

A tataiaknak akár tárgyi eszközökkel, az óvodai munkát segítő szemléltető tárgyakkal is szívesen segítenének, nemcsak maguk a gerlingeni óvodák, hanem a Tata Barátainak Egyesülete is. A találkozón a tatai óvodák vezetői is részt vettek, és bemutatták intézményeiket. Az elkövetkezendő időszakban mindegyikük egy német nyelvű prezentációs anyagot készít, mely az együttműködés első lépését jelenti. Az agostyáni Bergengócia óvoda mint német nemzetiségi óvoda már jó kapcsolatot ápol Gerlingennel, remélhetőleg hamarosan más tatai intézmények is követik példájukat.