A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kiváló produkciókkal rukkoltak elő fogyatékos társaink

„Együtt könnyebb, fogadd el a más képességű társakat partnerként!" – ezzel a mottóval tartottak kétnapos rendezvényt a Magyary Zoltán Művelődési Központban szeptember 17-18-án. Az „Egy kis esély” alkalmából megtelt a ház és sokszínű programokat kínált a fogyatékkal élő embertársainknak.

 

A szeptember 17-ére hirdetett sportjátékok a rossz időjárás miatt most csütörtökön kerülnek megrendezésre. Rendkívül érdekes, színvonalas színházi produkció volt a budapesti Baltazár Színház előadása, ahol ép és középsúlyos értelmi fogyatékos színészek együtt játszottak remek összhangban. A Kőválasz című darab mind rendezésben, mind színpadtechnikában, mind dramaturgiában kiválót mutatott, kár, hogy meglehetősen kis érdeklődés övezte az előadást. A rendezvénynek mintegy megkoronázásaként „Ki mit tud”-ot rendeztek pénteken, ahol a megye számos intézményének lakói színdarabban, zenében, táncban, énekben, versben fejezték ki tehetségüket.

Nehéz dolga is volt a zsűrinek, melynek elnöke, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester dalban mondta el véleményét. A döntés végül a következő lett:

Ének: 1. Keresztesi Tünde (Kömlőd) 2. Farszky László (Nyergesújfalu) 3. Körmendi Református Foglalkoztató Ház

Vers: 1. Takács Csaba 2. Varjú Rihárd 3. Németh Viktor Tánc: 1. Tatai ÉNO 2. Síkvölgyi Fogyatékos Otthon (Tatabánya) 3. Szent Rita Foglalkoztató Otthon (Esztergom)

Színjátszás: 1. Lúdas Matyi (Tata) 2. Róka és a holló (Nyergesújfalu) 3. Piroska és a farkas (Síkvölgy)

 

A szervezők részéről Horváth Zoltán Zsolt, a Tatai Városkapu Zrt. munkatársa sikeresnek értékelte az immár második alkalommal megrendezett Egy Kis Esély Napját. Elmondta, hogy két pályázati forrás állt rendelkezésre a megvalósításhoz: a Partnerséget Építünk Program és az Önkormányzati Minisztérium kiemelt sportrendezvényeket támogató pályázatából sikerült a finanszírozás.