A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ünnepeltek Bergengóciában

Tavasztól nyár közepéig tartott az a felújítás melynek során az agostyáni városrész óvodája, a Bergengócia kapott új ruhát. Az apróbb lépéseket már néhány éve megkezdték:  először a járólapokat, a vizesblokkokat, majd néhány ablakot cseréltek ki. A munka dandárja azonban erre az évre jutott, amikor az épületet kívülről hőszigetelték, felújították a tetőt, a csatornát, valamint a belső tereket újrafestették.

 

Mindebbe április végén fogtak bele és a nyári szünet után már a megszépült óvoda fogadta apró lakóit. - Az önkormányzat most tudta saját költségvetéséből kigazdálkodni a rávalót – mondta Gombik Gabriella óvodavezető. A teljes bekerülési összeg 4,5 millió forint volt. - Öröm volt számukra, hogy ilyen gyorsan haladt a munka és az udvar rendezésében nagyon sokat köszönhetünk a szülőknek, valamint a Városgazda Kft. munkatársainak. Az udvari fajátékokat is a szülők hozzák ismét formába: folyamatosan csiszolják, festik, szépítik azokat, s az eredmény magáért beszél. Annak örömére, hogy ismét egy városi gyermekintézmény került megújításra, ünnepélyes összejövetelt tartottak szeptember 18-án, melyen az önkormányzati vezetők is részt vettek. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna megköszönte mindazok munkáját, akik a gyermekek érdekében dolgoztak.

 

Az ünnepéllyel egyidőben egészségnap is fogadta a látogatókat a művelődési házban, ahol bio-ételek, italok, könyvek, fonott termékek kínálták magukat. Azok számára, akiknek nehézséget okoz Tatára bemenni, vérnyomás- és vércukor mérési lehetőséget is teremtettek az egészségügyi dolgozók. Érdekességként szolgált a „Semmiből valamit” kiállítás, itt mások által már kidobandónak ítélt tárgyakból láthattunk érdekes kompozíciókat.