A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Március 9-én ügydöntő népszavazás

?Igennel mondunk nemet? ? Hol és hogyan tölthetjük ki a háromféle szavazólapot?

 

A Magyar Köztársaság elnöke március 9-ére országos ügydöntő népszavazást tűzött ki. A szavazás reggel 6 órától 19 óráig tart. A tudnivalókról dr. Horváth Tivadart, az önkormányzat jegyzőjét kérdeztük.

 

 

A szavazás módjáról tudni kell, hogy csak személyesen lehet szavazni. - A választópolgárok a névjegyzékbe történő felvételükről február 22-éig kaptak értesítést: összesen 19 ezer 308 értesítőt küldtünk ki. - mondta a városi jegyző. -

A szavazás 6 órától 19 óráig tart.

A szavazás napján távol lévő választópolgár - kérelmére - belföldön igazolással, külföldön a Magyar Köztársaság nagykövetségein és főkonzulátusain adhatja le szavazatát. Igazolás kiadását ajánlott levélben március 4-éig, személyesen vagy meghatalmazott útján március 7-én 16 óráig kérhetik a lakóhely szerint illetékes jegyzőtől. Ha a választópolgár kért igazolást és mégsem utazik el az igazoláson megjelölt helyre, az igazolás leadásával március 6-án 16 óráig kérheti a lakóhelye szerinti választási irodától a névjegyzékbe történő ismételt visszavételét. Ha ezt elmulasztja, a választás napján erre már nem lesz lehetőség! - erősíti meg a jegyző. -

Azok a választók, akik a március 9-ei népszavazás napján Tatán kívánnak igazolással szavazni, ezt az 1. sz. szavazókörben - a Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, a Hősök tere 9. szám alatt - tehetik meg.
Szintén ebben a szavazókörben adhatják le szavazataikat azon tatai polgárok, akiknek a lakcíme csak a Tata település megnevezést tartalmazza. - A tatai választópolgárok a korábban megszokott szavazókörökben szavazhatnak. Ezek pontos címét tartalmazza az értesítő.
Változás, hogy az edzőtáborban nem működik szavazatszámláló bizottság az idén, a korábban itt szavazók most vagy az értesítőn megjelölt helyen, vagy a Kertvárosi óvodában, vagy a Fogyatékosok Nappali Intézményében adhatják le szavazataikat.
A mozgásában gátolt választópolgár a szavazás napja előtt a helyi választási irodától, a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságtól írásban kérheti, hogy március 9-én a szavazatszámláló bizottság mozgóurnával felkeresse. - A kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező nevét, a szavazókör számát, a névjegyzékbeli sorszámát, az állandó lakcímét és a tartózkodási címét, ahová a mozgóurnát kéri. A kérelmet saját kezűleg kell aláírnia.
Szavazáskor minden választópolgárnál legyen ott a személyazonosságot és a lakcímet igazoló személyi igazolvány, vagy a lakcímigazolvány és a személyazonosító igazolvány, útlevél vagy a kártya formátumú vezetői engedély.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Helyi Választási Iroda (Polgármesteri Hivatal, Kossuth tér).
Telefon: 588-635.