A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megjelent a Tatai Patrióta közéleti magazin őszi száma

A legújabb számban, melynek köszöntőjét Boglári Zoltán önkormányzati képviselő írta, megemlékezünk az önkormányzati rendszer 30 éves jubileumáról, dr. Kórósi Emőke korábbi jegyző mutatja be a tatai önkormányzati rendszer elmúlt három évtizedét, külön figyelmet fordítva a jogszabályi, valamint társadalmi változásokra.

Az őszi számban hosszabb interjúban mutatkozik be Tata új jegyzője, dr. Horváth József, akinek szakmai pályafutása végigkísérte az idén 30 éves magyar önkormányzatiság történetét, melynek számos kulcsfontosságú fordulópontját munkájával ő maga is alakította. A magazinban megismerkedhetnek a készülő Magyary-terv 3.0 újabb részleteivel. Bemutatjuk a tóvárosi gróf Esterházy uradalmi ipartelep és a deszkametsző malom múltját. Elkalauzoljuk olvasóinkat a környékbeli tanösvényekre, hogy megismerjék, értsék és szeressék őket. Érdekes írást olvashatnak még a lapban Schweiger Antal most megújult Kálvária-szoborcsoportjáról, a negyedszázada működő Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaságról, valamint arról, miképpen vált Tata sportvárossá az elmúlt 30 évben. Művész-világ című rovatunkban Kövesdi Mónika művészettörténész ezúttal Muzsnay Ákos grafikusművészt mutatja be az olvasóknak, és végül, de nem utolsósorban megtudhatják miképpen vált a tatai Vents Hungary, Bodorvent Kft. piacvezetővé a szellőzéstechnikában.

A lapot megvásárolhatják a Tatai Rend-ház Kft.-nél (Tata, Tanoda tér 5/A) és a Tatai várban, az előfizetők postaládájukba kapják a magazint.