A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Idén is a Bergengócia Óvoda kapta az agostyáni búcsú jótékonysági bevételét

Ebben az évben is a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézménye, a Bergengócia Óvoda kapta meg az agostyániak adományainak összegét, melyet a városrészben rendezett nyár végi búcsúban gyűjtöttek össze. Az adományt az óvoda október 9-én vehette át.

 

Agostyánban minden évben megszervezik a Szent Ágoston napi búcsút, a két napos rendezvény egyik népszerű programja az ünnepi felvonulás majd az azt követő Sváb bál, melyen tombolasorsolást rendeznek. A tombolajegyek bevételét már több éve a Bergengócia Óvodának ajándékozzák az agostyániak. Dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője elmondta:- az adományátadásnak már hagyománya van, a tombolajegyek árusításából idén közel 140 ezer forint gyűlt össze. Ebben az évben ehhez még hozzájárult az az összeg, amit a helyiek a saját készítésű, kézműves termékeikből rendezett jótékonysági vásáron gyűjtöttek össze. Ezzel együtt az adomány 200.000 forint lett 2020-ban.

Rigó Balázs alpolgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: - Az agostyániak közössége újra bebizonyította azt, hogy egy közös cél érdekében össze tud fogni. Köszönet jár mind a saját készítésű termékek készítőinek és vásárlóiknak, mind pedig azoknak, akik tombolajegyeket vettek illetve részt vállaltak a programok megszervezésében. Ha van olyan cél, amit sokan támogatnak, akkor van olyan kezdeményezőkészség és aktivitás is, aminek a segítségével a cél megvalósíthatóvá válik - fogalmazott Tata alpolgármestere.

A Bergengócia Óvoda az adomány összegét képességfejlesztő játékokra és sportszerekre költi majd.