A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A szakképzési rendszer változásairól is tájékozódhattak az októberi Üzleti reggeli résztvevői

Október elsején a Piarista Rendházban folytatódott az önkormányzat Üzleti reggeli elnevezésű programsorozata.

A 2019-ben elindult eseménysorozat célja, hogy a térség munkaadói számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, és a személyes tapasztalatcserére. A találkozók a „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt keretében valósulnak meg.

Az októberi munkáltatói fórumon két előadást is hallhattak az érdeklődők. A helyszínen a szakképzés aktuális kérdéseiről és változásairól tartott tájékoztatót Schmidt Csaba, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja valamint Pákozdi Szabolcs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója. Pákozdi Szabolcs a témával kapcsolatban a Piarista Rendházban elmondta: - A szakképzésben történt változások több okból is érinthetik a cégvezetőket. Egyrészt azért, mert az új szakképzési rendszerben tanuló fiatalok a munkavállalóik lesznek, emellett sokan kapcsolódnak be gyakorlati oktatóként a duális képzésbe, valamint olyan szülők is lehetnek egy ilyen találkozón, akiknek a gyermekei pályaválasztás előtt állnak. Arról adtunk tájékoztatást, hogy hogyan változott és milyen új elemeket tartalmaz a szakképzés, s miért vált vonzóbbá a diákoknak. A fiatalok számára a szakképzésben egy sokkal emberközelibb oktatás válik elérhetővé, aminek alapja a projektalapú ismeretátadás. Ezzel a módszerrel az elméletin túl a gyakorlati oktatás is fontos szerephez jut, segítve a diákokat a tudásuk hosszú távú elmélyítésében.

Az Üzleti reggeli programjában a manapság egyre népszerűbb atipikus foglalkoztatási formák adták a másik fő témát, melyről Ditzendyné Frank Mariann, a HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ ügyvezetője adott tájékoztatást.