A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Zeneakadémia növendékeinek fellépésével folytatódik a Térzene Program Tatán

Folytatódik az őszi Térzene Program Tatán, ezen a héten szombaton a Zeneakadémia művészeit hallhatják az érdeklődők.

 

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el, 2020-ban pedig folytatódik és városunkat is érinti.

A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

Az őszi, tatai Térzene Program következő állomása október 17-én 16 órától az Esterházy Kastély udvara lesz, ahol fellép Fenyvesi Gabriella Rea-szoprán, és Erdős Róbert-tenor énekes.

A Zeneakadémia növendékeinek fellépését Harazdy Miklós zongoraművész kíséri. Műsorukban az opera és klasszikus énekes irodalom ismert műveit hallhatja a közönség.