A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városházán adták át az idei sportösztöndíjakat

Szeptember 22-én a Városháza dísztermében adták át a városi sportösztöndíjakat. Az önkormányzat támogatásában idén is öt fiatal részesült, őket a helyszínen Michl József polgármester és Purgel Zoltán alpolgármester köszöntötte.

 

Az Esterházy Miksa „Viator” Sportösztöndíjra pályázatot nyújthatott be minden tatai sportegyesületben sportoló, vagy tatai egyesületből induló sportoló, aki olimpiai sportágban válogatott kerettag, és a pályázat benyújtásának napján nem múlt el 30 éves.

Az ösztöndíj - amely havi 40 000 forintot biztosít - célja azoknak a Tatán élő vagy itt sportoló sikeres fiataloknak a támogatása, akik válogatott kerettagként nemzetközi rangadókon vesznek részt. A megmérettetésre való felkészülés és a külföldi versenyekre történő utazás komoly anyagi terhet ró a fiatalok családjaira, ehhez nyújt támogatást a város. Az ösztöndíj adományozásával biztosítható, hogy legeredményesebb sportolóink továbbra is tatai színekben tudjanak helyt állni a versenyeken. Az ösztöndíjra vonatkozó jogosultságot Tata Város polgármestere állapítja meg. 

Michl József polgármester a Városházán elmondta: - Nagy szeretettel és tisztelettel gratulálunk az ösztöndíjhoz a szülőknek, akik sok munkát fektetnek be ifjú sportolóink sikereibe, hiszen az ő felelősségük, hogy a gyerekeik a lehető legjobbá váljanak akár a sportban, akár a tanulásban. Ugyancsak nagy köszönet jár az edzőknek, sportszakembereknek, akik hivatásszerűen arra vállalkoztak, hogy nevelnek és növelnek. A tatai edzők óriási munkát végeznek, amit az is bizonyít, hogy Tatának 4 ezer igazolt sportolója van, s köztük nagyon sokan érnek el kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket. Emellett természetesen leginkább a versenyzőknek gratulálunk. Az idei öt Esterházy Miksa „Viator” ösztöndíjas igazi példakép, akiknek nagyon jó egészséget és további szorgalmat, lelkesedést kívánok – nyilatkozta a városvezető.

2020-ban tehát ismét öt tehetséges fiatal sportoló részesül az Esterházy Miksa „Viator” sportösztöndíjban, amelynek pénzügyi fedezetét az EFOP – 1.5.2-16-2017-00043 Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában című projekt keretén belül biztosítja az önkormányzat.

 

Az idei ösztöndíjasok:

 

Adamik Csenge (asztalitenisz), a Tatai Atlétikai Club sportolója. Edző: Sipos Viktor, vezetőedző Lukács Csaba, az egyesület elnöke Hanesz József. Legjobb eredménye 2019-ben: Serdülő Európa Bajnokság csapat 11. hely, Serdülő Magyar Bajnokság női páros 3. hely.

Büki Adél Lili (párbajtőr), az OMS Tata Iron Trade Vívóegyesület sportolója. Edző: Partali Csaba, vezetőedző, az egyesület elnöke: Plásztán Attila. Legjobb eredménye 2019-ben: Magyar Bajnokság egyéni 1. hely, Magyar Felnőtt Bajnokság egyéni 3. hely, Kadét Európa Bajnokság 1. hely.

Kun Anna (párbajtőr), az OMS Tata Iron Trade Vívóegyesület sportolója. Edző: Partali Csaba, vezetőedző, az egyesület elnöke: Plásztán Attila. Legjobb eredménye 2019-ben: Felnőtt Szatelit Világkupa egyéni 1. hely, Felnőtt Országos Bajnokság egyéni 3. hely.

Kovács Bence Ferenc (judo) a Tatai Atlétikai Club sportolója. Edző: Staudt Béla, Szeles Viktor, az egyesület elnöke: Hanesz József. Legjobb eredménye 2019-ben: Serdülő Európa Kupa 1. és 2. hely, háromszoros országos bajnok.

Bohleradsky Szilveszter (kajak), a Tatai Hódy Sportegyesület sportolója. Edző: Czina László, nevelőedzője Kun Tamás, az egyesület elnöke Hódy Kálmán. Legjobb eredménye 2019-ben: Országos Bajnokság kajak 1 1. hely, kajak 4 1. hely, kajak 2 2. hely. Bohleradsky Szilveszter sporttársa Horváth Mátyás, aki szintén a Tatai Hódy Sportegyesület kajakozója, ifjúsági válogatottként ugyanazokat a szép eredményeket érte el, mint Szilveszter, ő elismerő oklevelet vehetett át a Városházán.

Köszönjük fiatal sportolóink, edzőik és szüleik munkáját, a felkészülésben nyújtott támogatást, segítséget, jó egészséget és további szép sikereket kívánunk!