A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megkezdődött az Idősek Hete

Szeptember 21-én a Magyary Zoltán Művelődési Központban nyitották meg az Idősek Hetét. Az idei eseménysorozat a XVII. Tata és Térsége Civil Napok programjának része.

 

Az Idősek Hete ebben az évben is minden nap más programmal várja az érdeklődőket. Szeptember 22-én az aktív pihenésé lesz a főszerep, egy buszos kirándulással. Szerdán, szeptember 23-án az időskorúak klubjai mutatják majd be önálló műsoraikat a Magyary Zoltán Művelődési Központban, csütörtökön pedig Tata Város Önkormányzatának támogatásával Szikra László humorista és Herczog Richárd műsorát láthatja a közönség.

A programsorozat megnyitóján Rigó Balázs alpolgármester elmondta: - A koronavírus járvány 2. hullámában különösen fontos, hogy a városunkban működő civil közösségek tagjai is lehetőséget kapjanak a személyes találkozásra, és hagyományos programjaik megtartására. A járvány első hullámában az idősek elsősorban otthon tartózkodtak, különösen nehéz lehetett ez az időszak nekik a családjukkal, az unokáikkal, a barátaikkal töltött idő nélkül. Rigó Balázs kiemelte: - A programok természetesen a járványügyi előírások betartása mellett zajlanak, a rendezvények lebonyolításához az önkormányzat külön protokollt írt elő, melynek feltételeit a szervezőknek szigorúan be kell tartaniuk.

Tata alpolgármestere a helyszínen elmondta azt is, hogy bár az Idősek Hete pénteken lezárul, az ő korosztályukat is nagy örömmel látják szeptember 26-án a Richter Egészségváros programján. A nap folyamán személyesen a Kossuth téren, vagy online a Facebook-on, a Richter Egészségváros-Tata eseményoldalán illetve Tata Város Hivatalos Facebook oldalán követhetik az Egészségvárosról tudósító élő bejelentkezéseket, s minden egyes aktivitással (pl: like, hozzászólás, megosztás) egy pontot, tehát újabb 300 forintot gyűjthetnek a Richter alapadományához, mely a helyi egészségügyet támogatja.

Az Idősek Hete első napján a Magyary Zoltán Művelődési Központ színháztermében Dr. Dormán Péter tartott előadást az 50 év felettiek szembetegségeiről.