A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szombati Térzene Tatán szeptember 19-én

Visszatér a komolyzene a közterekre, ugyanis folytatódik a Térzene Program, mely ezen az őszön Tatára is több ízben ellátogat.

 

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el, 2020-ban pedig folytatódik, és városunkat is érinti.

A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

A program első tatai állomása az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett lesz szeptember 19-én szombaton, 16:00 órától. A helyszínen „JAZZ? EZ GYEREKJÁTÉK!” címmel fellép az Oláh Dezső Trió.

Mi fán terem a jazz-muzsika? A gyerekek szombaton délután igazán hozzáértő művészek segítségével ismerkedhetnek meg e műfajjal. A Junior Prima-díjas Oláh Dezső pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik. A Bartókon és Bachon nevelkedett zongoraművész a zene sokoldalúságát, változatosságát, és ennek kifejezését tartja a legfontosabbnak. A trió a klasszikus és kortárs zenéből is táplálkozó jazz virtuóz, ugyanakkor játékos kavalkádját mutatja be a fiatal közönségnek.