Régiós nyárbúcsúztató „Gasztró-Csata” másod ízben, Neszmélyen

„Fárasztó sportág a pénzvadászat, pihenni közben nem lehet,” Énekelte Hofi Géza, pedig, „kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek Ugye emberek?”
Ezzel az idézettel hívunk és várunk minden MNGSZ tagot, családjukat és szimpatizánst egyaránt. Most mi vendéglátósok üljünk asztalhoz és lazítsunk!

 

A Gasztró-Csata helye Neszmély, Komárom - Esztergom megye  - TATA és Környéke Régió szervezésében,  „ RÉTESFALVÁN „ lesz megtartva.
Ideje: 2008. 09. 27 (szombat) 9.00-től – 18.00-ig.
A rendezvény célja, hogy egy nyárbúcsúztató keretein belül, találkozzon a szakma. Ismerjük meg egymást, mutassuk be az egyes tájak gasztronómiáját,  hagyományait  és beszélgessünk a szakmát foglalkoztató gondokról.
Erősítve ezzel, az egyűvé tartozás érzését, évente egyszer tartsuk meg belső – jótékonysági rendezvényünket.
Legfőbb dolgunk: jól érezni magunkat! Az MNGSZ minden szervezetéből várunk résztvevőket. Kérjük a régiók Vezetőségét, hassanak kollégáikra úgy, hogy minden tájegység, a rangjának megfelelően képviseltesse magát az eseményen.
A rendezvényt önfinanszírozó, tehát, piknik alapon képzeljük el. Mindenki hozzon a tájra jellemző ételekhez alapanyagot, félkész, vagy kész ételt, eldobható evőeszközt és étkező edényeket, amiből megkínálhatja a szomszédoló kollégákat és a külső látogatókat. Az előzetes felmérés szerint, igény volna minden csapat részéről, 50 adag tájjellegű bográcsban vagy roston elkészíthető étel elkészítésére, amelyből egymást megkínáljuk és a közönségnek is jut fizető kóstolóra.
Ez nem verseny, de fontos a hangulat. Kérünk mindenkit, hogy hozzák el régiójuk tradicionális értékeit, és adjanak ízelítőt a tájuk jellemző ételeiből. Egy szépen feldíszített sátorban mutassák be azokat – a tagságnak és a közönségnek egyaránt. Nem tilos zenészeket hozni.
A főzésről, és a kóstolásról szívesen adunk felvilágosítást mindenkinek az első Gasztrocsata http://mngsz-eszakbukki.fw.hu oldalon.
Az elnökség felajánl egy vándorserleget, amit az a régió kap meg évről évre, amelyik csapat legszebben rendezte be a sátrát. Fontos a tájhűség, úgy az ételeknél, mint a díszletnél.  A legnagyobb közönségsikert arató standok, külön jutalomban részesülnek.
A csapatokból csak 2-3 embernek kell dolgozni, a csapat többi tagja – cserélgetve egymást – szomszédolhat, szórakozhat, ismerkedhet, beszélgethet. A programját mindenki szabadon alakíthatja.
Az ételeknek, 12:30-ra kell elkészülniük. Ekkor kezdődik a szakmai kóstolás. 13.30-tól pedig a nagyközönséget fogadjuk és osztjuk szét a kóstolókat.
14 órától világhíres magyar mesterek tartanak élménybeszámolót, és közben dedikálják a könyveiket.

Szeretettel Várunk Mindenkit!


                                                                     Pető István                       Petrezselyem Antalné 
                                                                         Elnök                                       házigazda
                                                                         MNGSZ                 MNGSZ Tata és Környéke Régió Elnöke