A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Éjszakai kerekezés az Által-ér völgyében az év kerékpárútján

Negyedik alkalommal rendezik meg idén az éjszakai tekerést a Peron Music Alapítvány és az Erzsébet Ifjúsági Alap közös szervezésében augusztus 29-én. Az év kerékpárútján Tatabányáról Tatára induló túrára várják az örömtekerésre a családokat, a kerékpározás szerelmeseit.

Az ötletes, fényárba öltöztetett bicajokkal ismét lehet majd hódítani. A rendkívüli hangulattal bíró örömkerékpározáson részt vesz a TataBányamanó, amely a megyeszékhely kabalája. Idén is Vértesszőlősről indul az éjszakai tekerés az Által-ér melletti kerékpár állomástól.

Augusztus 29-én 19:00 órakor lesz a gyülekező az Által-ér melletti vértesszőlősi kerékpár állomáson. A Bányamanó itt Manótallérokat osztogat, amelynek szerepe a Tatai Várban értékelődik fel, hiszen a szervezők 40 ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között. Az indulás pillanata a Bányamanóval 19 óra 30 perckor jön el. A szervezők arra kérik a kerekezőket, hogy csak kiválóan világító lámpákkal induljanak útnak, de a díszítőelemként szolgáló ötletes lámpások is jöhetnek, csakúgy, mint az előző években. Nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása, valamint az egymásra való figyelés, és fegyelmezettség.

Cserteg István, az Erzsébet Ifjúsági Alap részéről megerősítette: - Az éjszakai tekerés a továbbiakban is akkor marad különleges nyárzáró program, ha mindenki hozzáadja azt a kedvességet, figyelmességet, amelyet magával hoz. Rendkívül sok gyermek várható, így normál tempó mellett halad a sor, élen a TataBányamanóval. Vigyáznunk kell mindenkire az úton. A programban a kerekezők fantasztikusan bevilágíthatják lámpáikkal az Által-ér völgyét.

Összefoglaló film 2019:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=B9Ui7EM_H7g

(Fotó: Cserteg Ákos)

CsatolmányMéret
Kép ikon Éjszakai kerekezés-plakát.jpg95.59 KB