A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A járvány okozta új gazdasági kihívásokról egyeztettek az üzleti reggeli-sorozat első nyári találkozóján

Június 25-én a Piarista Rendházban folytatódott az önkormányzat üzleti reggeli-sorozata.

A programsorozat a „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” című EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt része. Egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, valamint a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó, területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

A munkáltatói fórumsorozat 2019-ben indult, s azóta számos alkalommal adott találkozási lehetőséget a kis és középvállalkozói szektor helyi képviselői számára. Az eddigi találkozók során többek között olyan témákban osztották meg tapasztalataikat a résztvevők mint a toborzás, a munkaerő megtartása és motiválása valamint a hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációja.

Michl József polgármester a Piarista Rendházban elmondta: - a rendezvénysorozattal kapcsolatosan nagyon jók a tapasztalatok. A program sikerét bizonyítja, hogy nem csupán az első találkozón volt nagy az érdeklődés, hanem az azt követő üzleti reggeliken is szép számmal vettek részt a helyi gazdaság képviselői. A júniusi esemény témája abban segítette a tájékozódást, hogy milyen pályázati lehetőségek állnak rendelkezésre a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások vagy azok számára, akik tovább szeretnének erősödni. A városvezető kiemelte: - szeretném megköszönni a tatai cégeknek a járvány ideje alatti helytállásukat valamint azt, hogy a mögöttünk álló nehéz időszakban is mindent megtettek azért, hogy a tatai családoknak munkahelyet biztosítsanak.

A júniusi fórum egyik előadója, Ditzendyné Frank Mariann, a HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ ügyvezetője úgy nyilatkozott: - a válság rengeteg vállalkozást érintett függetlenül annak méretétől vagy tevékenységétől, így most nagyon sokan keresik a segítséget a munkahelyteremtő és megtartó támogatásoktól kezdve a nagyobb európai uniós beruházási forrásokig. A magyar gazdaság fejlesztésére és ennek az időszaknak a megsegítésére a Magyar Fejlesztési Bank és a hitelintézetek is felkészültek, ennek köszönhetően több ezer milliárd forint áll rendelkezésre.

A fórumsorozat idei első nyári találkozóján két előadást is meghallgathattak az érdeklődők, az európai uniós és hazai vállalkozások számára kiírt pályázati forrásokról valamint a KKV-k hitelprogramjairól.