A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megkezdődött a Komáromi utca felújítása

Megkezdődött a Komáromi utca felújítása, melyről Michl József polgármester, Purgel Zoltán alpolgármester és Kovács Attila, a körzet önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót május 11-én.

 

Az útburkolat a Május 1. úttól a Naszályi, Mocsai úti elágazásig újul meg 5 ezer négyzetméteren a KEM Állami Közútkezelő Kht. beruházásában, állami támogatásból. Emellett 350 négyzetméter járdát is felújítanak. Az Új úti kereszteződésben lámpás kereszteződés épül, minden ágon gyalogátkelőhellyel, melyek akadálymentesítettek lesznek, a helyszínen vakvezető térburkolat kerül beépítésre. Michl József elmondta: - A felújítás a kereszteződésben nagyon biztonságossá és gyorsabbá teszi majd mind a gyalogosok, mind pedig az autósok közlekedését. A cél az, hogy a Komáromi utca teljes hosszában megújuljon, ez most a Naszályi, Mocsai úti elágazásig történik meg. A városvezető kiemelte: - az állami beruházásért nagy köszönet jár Bencsik János országgyűlési képviselőnek és Barabás Zsoltnak, a Közútkezelő megyei vezetőjének.

A felújítási munkákkal kapcsolatban Purgel Zoltán alpolgármester tájékoztatott arról, hogy a Május 1. út és a Kismosó patak áteresz között közel 500 méter vízelvezetős „K” szegély és 600 méteren kiemelt szegély épül 8 darab csapadékvíz elnyelővel. Újjáépül a Kismosó patak áteresze is, így a nagyobb esőzéseknél a víz könnyebben elfolyik majd. Az önkormányzat a csomópontban a jelzőlámpákhoz kapcsolódó közvilágítás felújítását, 22 darab LED-es lámpatest felszerelését illetve a csapadékvíz elvezetés esetleg szükséges kiigazítását végezteti el.

A munka során teljes egészében megtörténik a Komáromi utcai közvilágítás korszerűsítése. A József Attila - Új út kereszteződés, a megnövekedett fényerő miatt ezáltal még biztonságosabbá válik.

Kovács Attila, a körzet önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örül a felújításnak, melyet a környéken élők is vártak már. A képviselő köszönetet mondott mindenkinek, aki részese a beruházás elindításának és a kivitelezésnek, valamint arra kérte a tataiakat, legyenek türelemmel a munkával járó kényelmetlenségek kapcsán, és a helyszínen a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek a következő időszakban, akár gyalogosan, akár autóval járnak a csomópontban és környékén.

A járványhelyzet elmúltával a beruházásról részletes tájékoztatót tartanak majd.