FELHÍVÁS- Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk!

Tisztelt Tataiak! A 2022. évi népszámlálásra számlálóbiztosok jelentkezését várjuk.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarországon országos népszámlálást tart.

A népszámlálás során az adatszolgáltatók 2022. október 1-e és 16-a között az interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Ezt követően 2022. október 17-e és november 20-a között az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével teljesíthető. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok.

A számlálóbiztos feladata:

  • körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése (előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitöltenie, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére),
  • az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőív kitöltése az adatszolgáltatóval (ahol nem töltötték ki a kérdőívet interneten),
  • a címek pontosítása, esetleges új címek felvétele,
  • folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

  • nagykorú, cselekvőképes személy,
  • saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
  • e-mail-cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent:

  • legalább középfokú végzettség,
  • magabiztos számítógépes ismeret,
  • megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
  • az összeírás területén való helyismeret,
  • rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség
  • ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

A szerződéskötés feltétele:

  • a jelentkező kiválasztása,
  • az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

Amennyiben a fenti feltételeknek Ön megfelel, és kedvet érez a népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködni, kérjük, a www.tata.hu honlapon (a csatolt mellékletben) található jelentkezési lapot töltse ki és aláírásával ellátva küldje meg a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal részére (2890 Tata, Kossuth tér 1.) vagy adja le zárt borítékban a hivatalban a jegyzői titkárságon.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.
A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. melléklete  szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. A jogszabály letölthető a Nemzeti Jogszabálytárból: https://njt.hu/jogszabaly/2020-362-20-22

(A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 300 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 300 Ft/cím, személyek összeírása 620 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

Link: https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas

További információkért keressék a Tatai Közös Önkormányzati Hivatalt, e-mailben a nepszamlalas@tata.hu e-mail címen, illetve telefonon dr. Lantai Éva aljegyzőt a 06/34-588-616-os telefonszámon.

Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

A KSH általános adatkezelési tájékoztatója megtekinthető a következő linken: https://www.ksh.hu/altalanos_adatkezelesi_tajekoztato_termeszetes_szemel…

 

Tata, 2022. július 11.

 

 

dr. Horváth József

                                                                                               jegyző

                                                                             Helyi népszámlálási felelős

 

Letölthető dokumentumok