A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Üléseztek a kistérségi polgármesterek 03.17.

Soron kívüli ülést tartott a Városházán a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács március 17-én.

 

Az ülésen három napirendi pontban egyeztettek a tanács tagjai, akik első olvasatban tárgyaltak a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálatáról, valamint szavaztak a Szociális Alapellátó Intézményben és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjak megállapításáról. Ebben az esetben a tavalyi díjak megtartása mellett döntöttek.

Michl József a Társulási Tanács elnöke az ülést követően úgy nyilatkozott: - a kistérségi polgármesterekkel természetesen a járványhoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról és feladatokról is tanácskoztunk. Meghallgattuk dr. Friedrich Gábor r.ezredes, Tata Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének részletes tájékoztatóját, amelyből kiderült, hogy  a kistérségben minden feladatellátás - beleértve a járványügyi-helyzettel kapcsolatos feladatokat is – teljesen rendben zajlik. Dr. Mózes István, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekhez kapcsolódó beszámolójában elmondta, hogy a Foglalkoztatási Osztály várja mindazok jelentkezését, akik a jelenlegi helyzetben elvesztették a munkájukat és foglalkoztatási nehézségekkel küzdenek.

Az ülésen szintén tájékoztatót tartott Németh-Zwickl Nikoletta, a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője, aki elmondta, mindenkinek, aki szociális ellátást és étkeztetést igényelt biztosítani tudják a szolgáltatást, és házhoz viszik a meleg ételt. Emellett természetesen minden más szolgáltatásuk működik, ha valaki például a bevásárlásban vagy a gyógyszerének kiváltásában szeretne segítséget kapni keresse nyugodtan az intézményt, amely munkaidőben a  06-30/691-0049, és a 06-30/3208-131 számon hívható, valamint van éjjel-nappal hívható számuk is, a 06-30/ 340-4343. A Szociális Alapellátó Intézmény munkatársai csak telefonos egyeztetést követően keresik fel a rászorulókat, és hivatalos igazolással rendelkeznek a feladatellátásukat illetően, tehát főleg az idősek, biztonságuk érdekében csak akkor engedjenek be idegent a lakásukba, ha előzőleg már felvették vele telefonon a kapcsolatot, és a segítő igazolni tudja magát – emelte ki Michl József polgármester.