A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről

Tisztelt tataiak!

Az alábbiakban a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről tájékoztatom Önöket.

 

 

A fertőzéses megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal kérte munkavállalóit, hogy a munkáltató részére adjanak tájékoztatást arról, ha ők vagy hozzátartozójuk külföldre utaznak, illetőleg külföldről visszatértek. Ilyen esetekben a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásának figyelembevételével döntünk az esetlegesen szükséges intézkedésekről. A Hivatalban a takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát növeltük és kiemelt figyelmet fordítunk a rendezvényeket, házasságkötéseket követő, valamint az ügyfelek által is látogatott helyiségekben történő fertőtlenítésre.

Ugyanezt kértem az önkormányzati fenntartású intézmények, az önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőitől is, emellett arra kérve őket, hogy 2020 márciusában lehetőség szerint kerüljék vagy halasszák el a nyilvános, közösségi rendezvények megszervezését, a közösségi helyiségek takarítása során a fertőtlenítésre kiemelt figyelmet fordítsanak és tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a társaság dolgozói, ügyfelei, vendégei részére a megfelelő kézfertőtlenítési, higiéniai feltételek folyamatosan biztosítva legyenek. Amennyiben a társaság vagy az intézmény működése során a koronavírussal kapcsolatban bármilyen rendkívüli esemény történik, arról haladéktalanul tájékoztatást adnak.

Kérem a tisztelt tataiakat, hogy a naprakész, hiteles információk megismerése érdekében folyamatosan figyeljék a Kormány koronavírussal kapcsolatos közleményeit a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.

 

 

Michl József

polgármester