A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Idén is találkozóra gyűltek össze Tata legnagyobb adófizetői

Michl József polgármester meghívására a hagyományoknak megfelelően idén is kötetlen találkozóra gyűltek össze Tata gazdasági életének meghatározó vállalkozásai, a legtöbb helyi adót fizető cégek vezetői február 7-én, a Kiss Hotelben.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a városunkban működő vállalkozásokkal, cégekkel jó kapcsolatot ápoljon. Ennek részeként az elmúlt évben például nagy sikerrel szervezte meg azt az üzleti reggeli-sorozatot, amelynek célja, hogy a térségi foglalkoztatók számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, valamint a személyes tapasztalatcserére. A minden évben megrendezett  nagy adózók találkozója pedig jó alkalom arra, hogy a résztvevők  tájékoztatást kapjanak az adóbevételek elköltéséről, valamint az új esztendő  terveiről.

Michl József az idei eseményen elmondta: - Régóta szokás, hogy az év elején meghívjuk a legtöbb adót fizető vállalkozásokat. Köszönet nekik, és természetesen a város mind a 3 ezer vállalkozásának azért, hogy munkát adnak a családoknak és ezen keresztül Tatát támogatják. Az ő tevékenységüknek is köszönhető, hogy Tata a gazdaságilag egyik legaktívabb és legerősebb régió része lett. A mutatók alapján a Tatai járás egyébként is az élen áll hazánkban, de a tatabányai, oroszlányi és komáromi ipari parkok illetve cégek együttműködésének köszönhetően egy országosan is nagyon erős terület szereplőivé váltunk. A polgármester hozzátette: - külön köszönet jár a legnagyobb vállalatoknak, amelyek sokaknak adnak stabil, biztos megélhetést. Gratulálunk az eredményeikhez és ahhoz, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén is aktívak, támogatják a kulturális életet, a sportot, és egyre inkább részesei a helyi közösségi életnek.

A találkozón először Dr. Ponevács-Pana Petra beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár tartott tájékoztatót a kormány külgazdasági stratégiájáról, gazdasági együttműködéseiről, a magyar gazdaságpolitika legfontosabb céljairól és eredményeiről. Ezt követően Bencsik János országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait az előttünk álló időszak feladatairól. Bencsik János többek között a helyi közlekedési hálózatot érintő fejlesztésekről, a térség gazdasági céljainak egyeztetéséről valamint a Magyary Zoltán Művelődési Központ tervezett, kormányzati segítséggel megvalósítható megújításáról beszélt. Végül Michl József polgármester adott tájékoztatást a 2020-as esztendő városi költségvetéséről, az aktuális pályázatokról és a Magyary-terv 2.0 felülvizsgálatáról. Az eseményen ezt követően a városvezető elismerő okleveleket adott át az elmúlt év üzleti sikereiért:

-a FIWI-HŰT Vadfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.-nek, amely az adófizetők körében kisvállalkozásként folyamatosan komoly szerepet vállal Tata gazdasági erejének erősítése mellett a város jelentős mértékű fejlődésében, valamint az itt élők jól élhető környezetének megteremtésében,

-az OMS Környezetvédelmi Kft.-nek, amely tevékenységével országos környezetvédelmi programok keretében tatai kisvállalkozásként a mindennapi környezetvédelem és a fenntartható fejlődés biztosításának aktív részese,

-valamint az AGROTATA Kft.-nek, amely az adófizetők körében szintén megnőtt szerepével hozzájárult Tata gazdasági erejének erősítéséhez, a jelentős mértékű fejlődéséhez, és a jól élhető környezethez.

Az eseményen a tatai cégek képviselői számára lehetőség nyílt szakmai konzultációra és kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére. A programban felléptek a Menner Bernát Zeneiskola növendékei.