A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató előzetes vizsgálatról

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. (2800 Tatabánya, Sárberek 100.) a Tata Fényes 1. (tartalék) kút újbóli termelésbe állítását 6 000 m3/nap kapacitással tervezi. A szintén tervezett Tata - Komárom közötti távvezeték víz betáplálása a tatabányai vízaknákból, valamint az ÉDV Zrt. üzemeltetésében álló, Fényes-fürdő területén lévő Fényes 1. kút vizéből történne. A tervdokumentáció a Fényes 1. kút napi 6 000 m3 vízmennyiség kiemeléséhez kapcsolódó környezeti hatások vizsgálatára vonatkozik.

 

Az Előzetes vizsgálati dokumentációt engedélyezésre az ÉDV Zrt. benyújtotta. Az eljáró hatóság, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya.

A tervvel kapcsolatban a közhírré tétel napjától számított 21 napon belül észrevételt lehet tenni a Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály kornyezetvedelem@komarom.gov.hu valamint a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal ph@tata.hu e-mail címén. Kérjük a tárgyban az „ÉDV Zrt. Tata Fényes 1. kút újbóli termelésbe állítása” kifejezést adják meg.