A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az identitáspályázat programjairól rendeztek fórumot Agostyánban

Tata Város Önkormányzata szervezésében rendeztek lakossági fórumot az agostyáni faluházban december 2-án.

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Tata és környéke borvidékén” nevű pályázat támogatásával létrejött fórumon a projekt cselekvési tervével összefüggő, valamint egyéb, a lakosok által megfogalmazott és a városrészt érintő közérdekű kérdések megbeszélésére került sor.

Michl József polgármester a találkozón elmondta: - Városunk részt vesz egy TOP-os identitáspályázatban, melyet elsősorban kistelepülések számára írtak ki, így Tata agostyáni programokat is beletervezett a projektbe. Az identitáspályázat lényege, hogy a helyi termékek, térségünkben kiemelten a borászat hogyan tudja segíteni az itt élők identitását a témához kapcsolódó programok, tudás és életmód visszaépítésével a mai fiatal generációkba.

A fórum után helyi érdekképviseleti tanácskozás zajlott azzal a céllal, hogy megalakulhasson egy, a városrész érdekeit képviselő testület, mely a jövőben dr. Varga András önkormányzati képviselővel együttműködve dolgozik azon, hogy a helyi viszonyokon túlmutató feladatok megoldására, a fejlesztések megtervezésére a lehető legjobb megoldások születhessenek a jövőben az önkormányzat segítségével.