300 munkalehetőség közül lehetett válogatni a tatai állásbörzén

Állásbörzét és információs napot szervezett a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatai Járási Hivatala november 13-án a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

 

A rendezvényen elsősorban a Tatai járás meghatározó munkáltatói mutatkoztak be. A börze célja az volt, hogy a térségben élő álláskeresők valamint a munkalehetőséget kínáló cégek találkozhassanak egymással, ezzel segítve a munkakeresők elhelyezkedését.

Dr. Kancz Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az eseményen elmondta: - Sok minden megváltozott az elmúlt időszakban, egyrészt Magyarország gazdasági teljesítménye a régióban és egész Európában kiemelkedő, megyénkben 2 százalék körüli az irányadó munkanélküliségi ráta. Ezeken az állásbörzéken tehát már nem csak azok jelennek meg akik állást keresnek, hanem azok is, akiknek van ugyan munkájuk, de szeretnének egy jövedelmezőbb,  jobb körülményeket biztosító  pozícióhoz jutni, ez pedig jelentős változás a korábbiakhoz képest. Dr. Kancz Csaba hozzátette: - A tatai börze azért sikeres, mert jelzi, hogy van érdeklődés, van egy fokozott elvárás az emberekben a munkalehetőségekkel kapcsolatban, és kedvezőbb feltételek esetén tudnak váltani is. Érdemes nyitott szemmel járni és érdeklődni a foglalkoztatási osztályokon, ahol tudnak segíteni, irányt mutatni és információkat adni azoknak akik munkahelyet keresnek, vagy váltani szeretnének.

A tatai állásbörzén 19 kiállító 300 állásajánlata közül válogathatott a nagyszámú érdeklődő.