A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Január 7-ig lehet jelentkezni a Helyi Akciócsoport pályázati felhívásaira

A Tata Helyi Akciócsoport október 7-én tartott fórumot a TOP-7.1.1-16-2017-00117 azonosítószámú projekt keretében megjelent helyi pályázati felhívásokról a Piarista Rendház épületében.

A felhívások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz és a Tata Helyi Akciócsoport által megalkotott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiához (HKFS) kapcsolódnak. A HKFS átfogó célja az integrált- és programalapú fejlesztések megvalósítása városi szinten, a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi társadalmak megújítása, valamint a helyi és közösségi alapú gazdaság fejlesztése.

Tata Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében meghirdetett EU-s pályázatból (TOP CLLD) szeretne forrást biztosítani több projektje megvalósítására, melyek közül kiemelkedik a Magyary Zoltán Tudásközpont kialakítása a volt Tiszti Klub helyén. A pályázathoz kapcsolódóan korábban már megalakult a Tata Helyi Akciócsoport (HACS) 15 taggal, amely konzorciumi formában működik. A konzorcium vezetője: Tata Város Önkormányzata, a munkaszervezet vezetője a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A helyi tervező közösség tagjai elkötelezettek a város jövője mellett, és a közösségi stratégiaalkotás folyamatához ötleteikkel tudnak hozzájárulni.

Kőhordó Zoltán projektmenedzser a pályázati fórumon elmondta: - A Tata Helyi Akciócsoport pályázatokat tett közé az elmúlt időszakban, ezek az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásával megvalósuló pályázati felhívások. A fórumon az érdeklődők  tájékoztatást kaptak arról, hogy pontosan milyen lehetőségeket rejtenek ezek a pályázatok, milyen programokra, képzésekre lehet pénzt elnyerni. A pályázatok beadása szakaszosan történik, három határidő is a pályázók rendelkezésére áll: az első határidő 2019. november 5., majd ezt követően 2019. december 5-ig illetve utolsó határidőként 2020. január 7-ig fogadják be a pályázatokat.

Michl József polgármester az eseményen úgy nyilatkozott: - Az önkormányzat nyertes CLLD pályázatának van egy olyan része, amelyet szét lehet osztani itt Tatán, tehát most az elnyert pályázati támogatás egy részét a helyi civil és nonprofit szervezetek valamint intézmények költhetik el különböző programjaikra, terveik megvalósítására, ezért érdemes alaposan megnézni ezeket a pályázati kiírásokat. Michl József hozzátette: - az elnyert CLLD pályázat legfontosabb projekteleme az Ady Endre úton lévő egykori Tiszti Klub épületének felújítása. Első lépésben arra nyílik lehetőség, hogy az épület földszinti részét és az utcafronti homlokzatot megújítsák. A helyszínen egy közösségi kávézót alakítanak ki, amely összekapcsolódik a Tourinform irodával, így egy olyan új találkozóhelye lesz a városnak, ahol nemcsak a tataiak ülhetnek le egy beszélgetésre, hanem az ide látogató vendégek is tájékozódhatnak a turisztikai lehetőségekről.

A pályázati felhívások témakörei a következőek:

1. Tatai hagyományőrző kulturális programok támogatása című (TOP-7.1.1-16-H-117-1 kódszámú) helyi pályázati felhívás.

2. Tatai szabadidős-, sport- és közösségfejlesztő programok támogatása című (TOP-7.1.1-16-H-117-2 kódszámú) helyi pályázati felhívás.

3. Tatai tudományos ismeretterjesztő, kompetenciafejlesztő-, képző és szemléletformáló programok támogatása című (TOP-7.1.1-16-H-117-4 kódszámú) helyi pályázati felhívás.

A pályázatok kapcsán részletes információkat a  http://www.tata.hu/clld/category/felhivasok/  oldalon olvashatnak.