A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Turisztikai fórumot rendeztek a Kajakházban

Szezonzáró turisztikai fórumot szervezett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület szeptember 9-én az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

 

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2008-ban döntött a helyi turisztikai (ún. Turisztikai Desztináció Menedzsment, TDM) szervezet létrehozásáról, majd a 2009-ben megalakult Tata és Környéke Turisztikai Egyesület (Tata TE) együttműködési megállapodás keretében átvette a turizmushoz kapcsolódó feladatok meghatározott részét a várostól. Az egyesület tagságát 2009-ben 40 szervezet alkotta, 2014-ben ez a szám már 70-re, 2018-ban pedig  83-ra emelkedett.

Berczelly Attila a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület elnöke a fórummal kapcsolatban úgy nyilatkozott: - az értékelés során mindig azt érdemes vizsgálni, hogy hogyan valósultak meg azok a tervek amelyeket elkészítettek, valamint, hogy milyen változó körülmények voltak ezekre hatással. Tata turisztikai élete az elmúlt 5-10 év során jelentősen felpezsdült, de természetesen az idelátogató turisták száma sok megoldandó feladatot is ad, ezért fontos, hogy időről időre értékeljük a közelmúlt történéseit, és közösen előre tekintsünk a jövőbe - fogalmazott Berczelly Attila.

A fórum vendége Michl József polgármester volt, aki a tatai turizmus támogatásával kapcsolatban elmondta: - javaslatára a képviselő-testület hozta meg azt a döntést, amelynek alapján a hozzánk látogató, és a városban megszálló vendégek által befizetett idegenforgalmi adó bevételből támogatják az egyesületet, ez évente minimum 25 millió forintot jelent, melyből többek között működési költségeket fizetnek, kiadványokat jelentetnek meg. A cél az, hogy az egyesület még tovább fejlődjön, ezért is fontosak az ilyen találkozók, ahol a tagok átbeszélhetik az elmúlt időszak tapasztalatait, a döntéseik eredményeit és az igényeiket. Michl József a fórumon beszámolt Tata Város Önkormányzatának a turizmus területén, az elmúlt öt évben végzett tevékenységéről és jövőbeli terveiről is.