A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tata újra elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat

Szeptember 4-én az Országház Vadásztermében rendezték a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Családbarát Önkormányzat pályázatának idei díjátadó ünnepségét, melyen Tata Város Önkormányzata is elismerésben részesült.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) idén is meghirdette a Családbarát Önkormányzat díjat. Az egyesület először 2006. július 11-én, a Népesedés Világnapján adta át az elismerést azt hangsúlyozva, hogy a Magyarországot és egész Európát érintő demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni. Városunk nem először nyerte el a díjat, hiszen már 2013-ban is megkapta azt.

A 2019-es felhívás nyomán pályázatot nyújthatott be minden magyarországi település önkormányzata. A beérkezett pályázatok elbírálásakor a településeket nagyságuk, lehetőségeik, adottságaik alapján vizsgálták. A díjat ebben az évben  tizenhat önkormányzat érdemelte ki: a főváros VI., XI., XVI. és XXI. kerülete, valamint Berettyóújfalu, Érd, Mezőberény, Nagykőrös, Szigetszentmiklós, Tata, Vác, Csepreg, Csomád, Felsőörs, Lébény és Ópusztaszer.

Az indoklás szerint Tata a díjat az önkormányzat saját határain túlmutató kezdeményezéseiért, az itt élő családok mindennapjainak megkönnyítéséért, az érdemi támogatásokért és a családbarát intézkedéseiért kapta meg. Az elismerést Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke vette át. A díj szakmai elismeréssel jár, a nyertes önkormányzat használhatja a NOE Családbarát Önkormányzat logót. Emellett lehetőséget ad a csatlakozásra a European Large Families Confederation (ELFAC) Családbarát Önkormányzatok Európai Hálózatába, illetve a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok megismerését, elmélyítését is segíti.

(Fotók: NOE).