A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tornaszereket vásárol az Agostyáni búcsú tombolabevételéből a helyi óvoda

Idén is a Bergengócia Óvoda kapta a hétvégi, Agostyáni búcsú tombolabevételét. Az intézmény eszközfejlesztésre fordítja az adományt, melyet augusztus 29-én adott át Michl József polgármester és dr. Varga András önkormányzati képviselő.

 

A Szent Ágoston napi búcsúnak Agostyánban régi hagyománya van, s a program egyik legnépszerűbb eleme az ünnepi felvonulás, majd az azt követő bál, melyen tombolasorolást rendeznek. A tombolajegyek bevételét már több éve a Bergengócia Óvodának ajándékozzák az agostyániak.

Dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: - a helyiek  átérzik, hogy felelősek a városrészért, és az adományozásnak ez az igazi jelentősége. A programot már előre úgy tervezik meg, hogy a tombolavásárlással az intézményt támogatják a bálozók. Idén 65.100 forint folyt be az akcióból, a pénzt az óvoda szabadon felhasználhatja olyan eszközök beszerzésére, amelyek a gyermekek örömét szolgálják– nyilatkozta dr. Varga András.

A Bergengócia Óvoda közössége gyakran szerepel a különböző agostyáni eseményeken, és mindig nagy sikert aratnak. Az intézménybe jelenleg 23 kisgyermek jár, s az elmúlt években fejlesztő játékokkal gazdagodtak a búcsúban összegyűlt adományok jóvoltából.

Zsebőkné  Hídvégi Éva, a Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézményének vezetője  elmondta: - nagyon sokat jelent nekik az adomány, és minden évben várják, hogy sikeres legyen a bál. A pénzből ebben az évben tornaszereket fognak vásárolni.