A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Köszönjük védőnőink munkáját!

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény a Magyar Védőnők Napja alkalmából hagyományosan minden évben köszönetet mond városunk védőnőinek munkájáért. Idén június 13-án került sor az eseményre, melyen Michl József polgármester, dr. Makay-Beró Henrietta alpolgármester és Dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény igazgatója köszöntötte a tatai védőnőket.

 

1915. június 13-án Stefánia belga hercegnő védnökségével alakult meg Budapesten az Országos Stefánia Szövetség az anya és csecsemővédelem szervezésére, 1916-ban pedig Heim Pál kezdeményezésére elindult a védőnőképzés is. Ennek emlékére a Magyar Országgyűlés június 13-át a Magyar Védőnők Napjává nyilvánította.

Dr. Cseh Tamás elmondta: - nagy öröm ilyenkor évről-évre összegyűlni, mert ez azt jelenti, hogy dolgoznak, és a munkájuk fontos a városnak. Az igazgató kiemelte, a védőnőknek manapság a korábbinál  nagyobb szerepük van a családok fenntartásában, hiszen egyre többször helyettesítik az anyukákat, akik sokszor korán visszamennek a munka világába, és a nagyszülőket, akik pedig még nagy számban dolgoznak.

Michl József polgármester az ünnepségen hangsúlyozta: - nagyon jó, hogy minden évben személyesen találkozhatnak a védőnőkkel, és megköszönhetik munkájukat, melyet a tatai családokért végeznek. A védőnőknek meghatározó helyük van a családok életében, és az alapvető feladataikon túl képesek arra, hogy érzékeljék a gondokat, észrevegyék azokat a helyzeteket ahol segítséget kell nyújtani, de képesek a szülőket megnyugtatni, vagy a jó példákat megdicsérni és tovább is vinni - mondta a városvezető.

Tata polgármestere a Magyar Védőnők Napja alkalmából elismerő okleveleket adományozott Harcsa Péterné védőnő részére az egészségügyben végzett 30 éves, valamint Pappné Karsai Zsuzsannának az egészségügyben végzett 40 éves  kiemelkedő, lelkiismeretes munkájuk elismeréseképpen. A helyszínen miniszteri elismerésekhez is gratulálhattak, hiszen két tatai védőnő, Nagyné Szűcs Rózsa és Bartáné Fischer Viktória a közelmúltban vettek át miniszteri elismerést, kiemelkedő szakmai tevékenységükért.

Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük védőnőink nélkülözhetetlen, áldozatos munkáját!