A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Elhunyt dr. Fehérváry Géza

Életének 87. évében elhunyt dr. Fehérváry Géza, Tata rendszerváltás utáni első polgármestere.

Dr. Fehérváry Géza pedagógusként kezdte pályafutását, először Bajon majd a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium,  Szakközépiskolában tanított matematikát és fizikát. Tanítványai határozott és igazságos emberként emlékeznek rá, aki nem csupán elvárta a rendet, precizitást és szavahihetőséget a diákjaitól, hanem maga is ezt adta a környezetének. A matematika tantárgy oktatásával és személyiségével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy diákjainak 80%-a tanult tovább felsőfokú oktatási intézményekben a középiskolát követően.

1990-ben tartották Magyarországon az első szabad önkormányzati választást, a  rendszerváltozás utáni helyhatósági választások közül az 1990-es volt az egyetlen, amelyen két fordulóban dőlt el a polgármesteri és az önkormányzati képviselői mandátumok sorsa. Dr. Fehérváry Gézát az október 14-i önkormányzati választás 2. fordulójában választották meg Tata 11. sz. választókerület képviselőjévé. Akkor még nem közvetlenül választották meg a polgármestert, ezért 1990. október 25-én, a képviselő-testület alakuló ülésén az akkor 27 fős testület Tata város polgármesterévé választotta meg. Ezt a tisztséget 1993-ig töltötte be, nyugdíjba vonulásáig.

Temetése szűk családi körben történik, május 27-én 12:00 órakor a Szent Kereszt Plébániatemplomban gyászmisével búcsúzunk tőle.

Tata Város Önkormányzata mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.