A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Közösségi arcképcsarnok készül Tatáról

A Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. „MI, TATAIAK” címmel közösségi fotóalbumot jelentet meg, amelyben városunk civil, munkahelyi, sport és kulturális célú közösségeinek fotói és rövid bemutatkozásuk lesz látható, olvasható. A kiadványról május 14-én rendeztek sajtótájékoztatót az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

 

A fotóalbum a tervek szerint egy különleges korrajz lesz, amely megörökíti Tata  ezredforduló körüli közösségeit. Tatát élénk közösségi élet jellemzi, számtalan civil szervezet működik városunkban, de a munkahelyi, lakóhelyi vagy éppen baráti társaságok önkéntes szerepvállalása is gyakori a mindennapi életünkben. A kiadvány segíteni szeretne abban, hogy mi, tataiak minél jobban megismerjük   a helyi civileket, szervezeteket, közösségeket.  A „MI TATAIAK Közösségi Arcképcsarnok” képekkel illusztrált lapjai alkalmasak arra, hogy átfogó képet adjanak egy város közösségi életéről, az itt és most élő emberek örömeiről úgy, hogy azzal másokat is motiválnak a társadalmi szerepvállalásra.

Hozák Attila a kiadvány szerkesztője elmondta: - Sokan tartoznak olyan közösségekhez, amelyeknek tagjaiként büszkék lehetnek arra, hogy valamilyen alkotó tevékenységet végeznek, segítik egymást, ami pozitív dolog, és az ilyen üzenetekre manapság nagy szükség van - ez adja a kiadvány apropóját. Az albumban civilek, munkahelyi kisebb közösségek vagy akár baráti társaságok is szerepelhetnek, a lényeg, hogy aktívak legyenek.

Az arcképcsarnokba formális és informális, önkéntes alapon szerveződött közösségek jelentkezését várják, a kiadványba való bekerülésről pedig a szerkesztőbizottság dönt majd.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - sokan szeretnek régi tatai fényképeket nézegetni, melyeken nemcsak az épületeink, utcáink láthatóak, hanem az itt élt emberek is. Ezeknek az emlékeknek és a szép régi példáknak a nyomán van értelme egy kézbe vehető új albumot készíteni, amelyben nem csupán a környezetünk, épületeink, természeti értékeink szerepelnek, hanem a közösségeink is. Őket megörökíteni a jövőnek egy nagyon izgalmas feladat, s ez az album méltó módon kerülhet majd minden tatai könyvespolcára.

A „MI TATAIAK Közösségi Arcképcsarnok” kiadványban a fotók mellett olyan alapadatok szerepelnek majd, mint a közösség neve, alapításának ideje, fő tevékenysége, és természetesen a képeken szereplők nevei. A szerkesztők várják a tataiak jelentkezését, hamarosan elindul a közösségi oldaluk, és a Víz, Zene, Virág Fesztivál közösségi terén is megtalálhatóak lesznek. A szerkesztőség központja az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, ahol szintén lehet érdeklődni, információkat kérni az albumról, melynek megjelenése legkorábban az idei adventi időszakban várható.