A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Városi ballagáson búcsúztak a végzős tatai középiskolások

Tata Város Önkormányzata szervezésében idén már harmadik alkalommal rendeztek városi ballagási ünnepséget május 2-án a Kossuth téren.

Az eseményen a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola valamint a Tatai Református Gimnázium és az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai vettek részt.

Michl József az ünnepség helyszínén elmondta: - Zsebők Zoltán, a Jávorka Iskola tanárának javaslatára indult el 3 éve a városi ballagás, ahol közösen köszöntik Tata végzős diákjait. Idén az önkormányzat minden ballagó diáknak ajándékba adja a „Szent István király Intelmei és Törvényei” című kis kötetet, melyet a Kossuth téren az osztályok képviselői vehettek át először. Ezzel kapcsolatban a polgármester úgy nyilatkozott: - az ajándékkal azt az üzenetet adjuk át a diákoknak, hogy a hagyományaink, gyökereink ismerete és szívünkbe írása nélkül nincs nagy esélyünk az életben erősnek maradni, s ahhoz, hogy ne gyengüljünk el szükséges, hogy ilyen szép élményeket is magunkban hordozzunk.

Az eseményen Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester köszöntötte a diákokat, majd Havassy Bálint László plébános, Nagy Krisztina református lelkész és Franko Mátyás evangélikus lelkész mondott áldást, valamint hagyományosan sor került az „élet tüzének” átadására is. A ballagtató diákok nevében Kelemen Anna diákpolgármester búcsúzott, közreműködött a Menner Bernát Zeneiskola fúvószenekara Belső Máté vezetésével, és Tihanyi Dániel.