A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Óvodai és bölcsődei szakemberek konferenciája zajlik Tatán

Tata Város Önkormányzata szervezésében rendeznek két napos konferenciát városunkban április 24-én és 25-én, amelyre óvodapedagógusok és bölcsődei kisgyermeknevelők kaptak meghívást határon innen és túl.

A program szerdán a Magyary Zoltán Művelődési Központban kezdődött, ahol a tatai óvodapedagógusok, bölcsődei kisgyermeknevelők mellett határon túli vendégeket is köszöntöttek Magyarkanizsáról, Szovátáról, Szőgyénből, Sepsiszentgyörgyről és Gútáról. A helyszínen a "Határtalan módszertani lehetőségek tárháza a kisgyermekkori anyanyelvi nevelésben" című konferenciát Michl József polgármester nyitotta meg. A városvezető az eseménnyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: - hosszú évek hagyomány az óvodapedagógiai nap megszervezése, ám az idei évben határon túli testvér- és partnertelepüléseinkről érkezett óvodapedagógusokat is köszönthetjük, akik szakmai programra érkeztek Tatára.    A találkozó célja,  hogy előadásokkal támogassuk a tatai óvodai és bölcsődei szakemberek munkáját, s a határon túli kollégákkal megoszthassák ismereteiket, valamint segítsünk a lelküknek, szívüknek is tovább erősödni a hivatásukban – fogalmazott a városvezető.

Az eseményen hagyományosan sor került a nyugdíjba vonuló és színes diplomás pedagógusok köszöntésére. A konferencián elismerésben részesült az idén gyémántdiplomás Stockbauer Ferencné és az idén aranydiplomás Simon Csabáné. Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték:

-Miklós Istvánnét (Juniorka Alapítványi Óvoda),

-Csíkné Mészáros Klárát (Juniorka Alapítványi Bölcsőde),

 -Nagy Horváth Jánosnét (Tatai Kincseskert Óvoda),

-Katona Istvánnét (Kincseskert Óvoda),

-Varga Zsoltnét (Kertvárosi Óvoda), és

-Bartus Ferencnét (Csillagsziget Bölcsőde).

A két napos találkozón szakmai előadások hangzanak el többek között az anyanyelvi tudatosságról az óvodai és a bölcsődei nevelésben, és a testvérvárosi legjobb gyakorlatokról, emellett a résztvevők látogatást tesznek több helyi intézményben, valamint közös sétán nézik meg Tata nevezetességeit és ellátogatnak a Kuny Domokos Múzeumba is. A program célja, hogy az anyanyelvi nevelés témájában újabb ismereteket, tapasztalatokat szerezzenek óvodapedagógusaink és kisgyermeknevelőink, s hogy egymás munkájába is bepillantást nyerhessenek, valamint a határon túli kollégákkal a szakmai kapcsolatokon túl a személyes barátságok is elmélyüljenek. 

Az óvodapedagógiai konferencia programja a magyar kormány támogatásával valósult meg.