A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatán találkoztak a megyei sajtó képviselői

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett tatai megemlékezésekhez kapcsolódóan Michl József polgármester minden évben kötetlen beszélgetésre hívja a megyei média képviselőit, a magyar sajtó napja alkalmából. Az idei találkozóra március 14-én került sor a Pikant  Étteremben.

 

A magyar sajtó napját 1990-ben alapították annak emlékére, hogy 1848-ban március 15-én nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt.

Michl József polgármester a találkozó helyszínén elmondta: - hálával tartozunk azoknak a szakembereknek, akik szinte soha nem látszanak, mert a kamerák vagy a mikrofonok mögött állnak, vagy éppen az újságok hasábjaira írnak, és a mindennapok híreit eljuttatják hozzánk. Ezért fontos évről évre köszönetet mondani nekik, és ilyenkor egy kicsit megállva, beszélgetni a munkájukról, nehézségeikről, örömeikről és eredményeikről. A sajtó munkatársainak óriási felelősségük van, hiszen a hallgatók, a nézők és az olvasók fejével kell gondolkodniuk azért, hogy a legmegfelelőbb módon, mindenki számára érthetően tudják átadni az aktuális információkat – fogalmazott a városvezető.

A találkozón minden évben elfogadja Tata meghívását egy-egy vendég, aki valamilyen aktuális témában tart rövid tájékoztatót. Idén Hollik István kormányszóvivő látogatott hozzánk az eseményre, aki úgy nyilatkozott: - nem lehet sikeres az ország sikeres helyi közösségek nélkül, a helyi közösségeknek pedig szükségük van helyi médiumokra, hiszen a helyi újságok, televíziók, rádiók és internetes felületek tudják csak igazán közvetíteni a helyi híreket, a lokális médiumok sokszínűsége pedig megmutatja a helyben élők életerejét. A kormányzati kommunikáció, természetét tekintve nem tud mélyebben foglalkozni a helyi ügyekkel, ezért a települési, regionális médiumok - akár önkormányzatiak, akár magán kezdeményezések- az országos témák mellett elsősorban a helyi események híreit viszik el a környezetükben élőknek, így jelentős szerepük van, és a kormányzati kommunikációval jól kiegészítik egymást - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A magyar sajtó napja alkalmából rendezett tatai találkozón Petzke Ferenc a Tatai Televízió főszerkesztője és Nemes János, a televízió egyik első munkatársa mondta el  gondolatait azzal kapcsolatban, hogy városunk televíziója 30 évvel ezelőtt kezdte el sugározni első kísérleti adásait. Az eseményen ezt követően a megyénkben dolgozó újságírók, televíziós, rádiós szakemberek osztották meg egymással tapasztalataikat.